ΝΔ: Σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών η παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου

«Η κυβέρνηση νομοθετεί σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά την προαναγγελία του Σταύρου Κοντονή για την παράταση του νόμου Παρασκευόπουλου για ένα επιπλέον χρόνο.

Ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης κατηγορούν τον υπουργό Δικαιοσύνης για την παράταση του νόμου, λέγοντας ότι «έχει οδηγήσει στην αθρόα αποφυλάκιση καταδικασθέντων για σοβαρότατα αδικήματα».

«Αντί να προωθήσουν τις πραγματικά καινοτόμες αλλαγές της προηγούμενης Κυβέρνησης, δηλαδή το θεσμό του ηλεκτρονικού βραχιολιού, τους εναλλακτικούς τρόπους έκτισης των ποινών, την προώθηση νέου σύγχρονου Ποινικού Κώδικα που θα εξορθολογήσει συνολικά το πλαίσιο των ποινών - πρακτικές, δηλαδή, που ισχύουν σε όλα τα ευνομούμενα δυτικά Κράτη - οι κυβερνώντες νομοθετούν σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση, προσθέτει η Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για άμεση κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, όπως και για τον πραγματικό εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος και τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr