Περίεργο «πηγαινέλα» τροπολογίας για απαλλαγή φόρου υπεραξίας

Ένα συνεχές «πηγαινέλα», που κινεί την περιέργεια, καταγράφει ρύθμιση για την αναδρομική διαγραφή του φόρου υπεραξίας σε επιχειρήσεις που πούλησαν ή εκμίσθωσαν το ακίνητό τους μετά του εξοπλισμού του, υπό το σκεπτικό ότι αυτό δεν συνιστά μεταβίβαση.

Η εν λόγω διάταξη, που αφορά σε εκκρεμείς υποθέσεις όπου είχε επιβληθεί φόρος υπεραξίας, είχε κατατεθεί αρχικά τον Ιούνιο του 2017 ως άρθρο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Αποσύρθηκε ωστόσο από την υφυπουργό Κατερίνα Παπανάτσιου κατόπιν των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης που την είχε καταγγείλει ως «ύποπτη και φωτογραφική» με στόχο την εξυπηρέτηση «ημετέρων», με την ίδια να υποστηρίζει ότι θα την επαναφέρει βελτιωμένη.

Τον Αύγουστο κατατέθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά με τη μορφή της βουλευτικής τροπολογίας, από τον Σωκράτη Βαρδάκη (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά είχε την ίδια τύχη και σήμερα επανεμφανίστηκε στη Βουλή από τον ίδιο βουλευτή, ο οποίος την κατέθεσε σε υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αν μη τι άλλο η ρύθμιση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της επιμονής στην επανεμφάνισή της, παρότι μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει πείσει για την αναγκαιότητά της.

Δεν μένει παρά να διαπιστωθεί με ποια επιχειρήματα θα την υπερασπιστεί – εάν το πράξει – ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και φυσικά εάν θα γίνει δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά