Γεννηματά: «Ο δρόμος για τη συγκρότηση της νέας μεγάλης παράταξης είναι ανοιχτός»

«Ο δρόμος για τη συγκρότηση της νέας μεγάλης παράταξης είναι ανοιχτός», αναφέρει σε δήλωσή της στα Νέα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημάρχου Αθηναίων για τη θέση του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Χαρακτηρίζει καλοδεχούμενη την υποψηφιότητα του κ Καμίνη τονίζοντας ότι ενισχύει τη δυναμική του εγχειρήματος.

Η κα Γεννηματά καλεί όλους όσοι ανήκουν σε αυτό τον χώρο να ανταποκριθούν «στη λογική όμως του μεγάλου, του ενιαίου, του δυνατού και όχι του κατακερματισμού μέσα από μικρά κόμματα και συλλογικότητες που εξυπηρετούν μόνο προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες».

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα μέτωπο μακριά από το συντηρητισμό και τον λαϊκισμό είναι ευπρόσδεκτοι, δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Σημείωσε πως η κα. Γεννηματά έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Καμίνη και θα συναντηθούν κατ’ ιδίαν μετά τις 20 Αυγούστου. Επίσης δήλωσε ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει υλοποιηθεί η προσπάθεια και θα έχει γίνει εκλογή της νέας ηγεσίας.

Η υποψηφιότητα του κ. Καμίνη αλλάζει τα δεδομένα και δίνει τη δυνατότητα σε αρκετό κόσμο να συμμετάσχει.

Είναι μία καλή ευκαιρία για όλα τα στελέχη του κεντρώου χώρου να μπουν δυναμικά στην συγκεκριμένη διαδικασία. Μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον και υποψηφιότητες πέρα του στενού κομματικού πυρήνα του ΠΑΣΟΚ είπε στον ΣΚΑΙ ο Μιχάλης Κατρίνης μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΔΗ.ΣΥ.

Όπως είπε ο στόχος της παράταξης πρέπει να είναι ο αυτόνομος πολιτικός ρόλος και εκτίμησε ότι πρέπει να μείνει ανεπηρέαστη από τα πολιτικά φλερτ με όσους παίρνουν κεντρώο προσωπείο προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη.
Πηγή: skai.gr