Επιστολή Μητσοτάκη σε Βούτση για Ρουβίκωνα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απέστειλε σήμερα επιστολή, προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση για το θέμα που προέκυψε με την εισβολή μελών του “Ρουβίκωνα” στο Κοινοβούλιο, τη σύλληψη και την άμεση απελευθέρωσή τους.

Υπογραμμίζει ότι «είναι θεσμικά αδιανόητο να προσφέρεται ανοχή τύπου “Ρουβίκωνα”, να παραβιάζουν χώρους της Βουλής, ενώ προσβλέπουν ανοιχτά στην κατάλυση του Κράτους» και ζητά να ενημερωθεί εγγράφως «με ποια αρμοδιότητα ο Πρόεδρος του νομοθετικού Σώματος παρεμβαίνει προκειμένου να ελευθερωθούν πρόσωπα που διέπραξαν αδίκημα».

Καταλήγοντας ο κ. Μητσοτάκης τονίζει: «Ο κατήφορος αυτός πρέπει να πάρει ένα τέλος για να ανασάνει η κοινωνία και να προστατευτεί η Δημοκρατία πριν οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».

Κύκλοι Βούτση: Τη Δευτέρα θα απαντήσει εγγράφως και δημοσίως στον Μητσοτάκη

"Τη Δευτέρα θα απαντήσει ο κος Βούτσης εγγράφως και δημοσίως", σημείωναν πριν από λίγο κύκλοι του Προέδρου της Βουλής, αναφερόμενοι στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εισβολή μελών του "Ρουβίκωνα" στη Βουλή, τη σύλληψή τους και τελικά την απελευθέρωσή τους κατ' εντολίν του Νίκου Βούτση σε συνεννόηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, που προκάλεσε θύελλα πολιτικών αντιδράσεων.

Ως επιχείρημα για την καθυστέρηση απάντησης, οι ίδιοι κύκλοι επικαλούνται την αναχώρηση του κου Βούτση για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πριν φτάσει στο γραφείο του η επιστολή του προέδρου της ΝΔ.


Πηγή: skai.gr