Βούτσης: Στα όρια του γραφικού ο Βαρουφάκης

Λάβρος εναντίον του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας ότι κινείται «στα όρια του γραφικού», ενώ αναφερόμενος στους ισχυρισμούς Βαρουφάκη περί ηχογραφήσεων των υπουργικών, κυβερνητικών συμβουλίων και των συνομιλιών του με τον πρωθυπουργό, άφησε υπαινιγμούς περί μπλόφας με στόχο το ίδιον όφελος, κατηγορώντας τον για προσπάθεια υπονόμευσης της κανονικοποίησης της χώρας.

«Όλα αυτό το οποίο παρακολουθούμε, το οποίο προφανώς είναι ένα αφήγημα άκρως υποκειμενικό, ενδεχομένως γεμάτο μυστικά και ανακρίβειες και οτιδήποτε άλλο, δεν αφήνει περιθώριο για σοβαρή πολιτική συζήτηση. Το ότι επιλέγεται τώρα το να έρθουν με τέτοιο τρόπο, αυτά τα δημοσιεύματα αρκετούς μήνες μάλιστα και μετά την έκδοση ενός βιβλίου, δείχνει προφανώς μία υποκειμενική διάθεση καταρχήν του ίδιου του συγγραφέα να συσκοτιστούν τα πράγματα και να υπάρξουν διχασμοί και περιπέτειες στην πολιτική ζωή του τόπου και να υπονομευθεί και η πορεία της χώρας για την κανονικοποίηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Βούτσης, σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Κοντογιώργη.

Παράλληλα, ο κος Βούτσης καταλόγισε στον πρώην υπουργό Οικονομικών, μικροπολιτικές σκοπιμότητες. «Αλίμονο εάν καθένας μας αντί να στέλνει, όπως λέει η νομοθεσία τα αρχεία από το υπουργείο που περνάει στα Γενικά Αρχεία του Κράτους για την περίοδο που πέρασε για να μελετηθούν από επιστήμονες ή να θέτει πολιτικά προβλήματα δημοσίως και ευθέως, περιπίπτει σε μικροπολιτικές καταστάσεις, αυτό δεν θα το επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου και νομίζω ότι σωστά και η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός αφίσταται ενός τέτοιου διαλόγου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμη πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κου Βαρουφάκη περί ειδικού δικαστηρίου για τα πεπραγμένα του και τους ισχυρισμούς του περί ηχογραφήσεων των υπουργικών συμβουλίων.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά