Πυρ ομαδόν κυβερνητικών κατά Δικαιοσύνης – Νέα επίθεση και από ΣΥΡΙΖΑ

Μπαράζ πρωτοφανών στα μεταπολιτευτικά χρονικά επιθέσεων δέχεται η δικαιοσύνη από την κυβέρνηση, η οποία «ανατροφοδότησε» τη ρητορική της και από την απορριπτική δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση της Ηριάννας. 

«Μαύρη σελίδα» στην ιστορία της δικαιοσύνης και «δυσαρμονία που πρέπει να αποκατασταθεί» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση, ενώ προηγηθεί η δήλωση του Δημήτρη Τζανακόπουλου περί «μαύρου βιβλίου», και πλειάδα άλλων επιθέσεων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, με προεξάρχουσα αυτή του Σταύρου Κοντονή.

«Η χθεσινή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, με την οποία απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή (σσ.συγκατηγούμενος), συνιστά μια απόφαση που προσβάλλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Πρόκειται για μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής δικαιοσύνης. Τη στιγμή που κυκλοφορούν ελεύθεροι, άνθρωποι που είχαν καταδικαστεί για εξαιρετικά σοβαρά κακουργήματα, το Πενταμελές Εφετείο επέλεξε να μην προχωρήσει στην αναστολή εκτέλεσης των ποινών της Ηριάννας και του Περικλή» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, «το πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης, με ανθρώπους από τον χώρο των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού, διανοούμενους και πολιτικές οργανώσεις, που αναπτύχθηκε, συμβάλλει ώστε η δυσαρμονία που προέκυψε από τη συγκεκριμένη απόφαση να μπορέσει να αποκατασταθεί».

Την αποστροφή του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας περί «θεσμικών εμποδίων» φάνηκε να επαναφέρει και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή τις κατηγορίες περί επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη. «Φυσικά και υπάρχει πολιτικό διακύβευμα όταν θέλουμε να κάνουμε θεσμικές αλλαγές» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

«Όταν υπάρχουν ιδεολογικά - πολιτικά ζητήματα, είναι φυσικό αυτά να μεταφέρονται και στη Δικαιοσύνη» δήλωσε δε. 

«Υπάρχει ζήτημα με το θέμα των παρεμβάσεων και προσπάθεια να δηλητηριάσουν το μυαλό του κάθε πολίτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει και σύμφωνα με τα λεγόμενά του χθες μας αποκαλύπτει ότι υπάρχει ζήτημα» σχολίασε από πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή κατά της επίμαχης δικαστικής απόφασης.

«Όταν η δικαιοσύνη αναγκάζεται να υποκύψει στον κρατικό αυταρχισμό και, μάλιστα στην αναίδεια και θρασύτητα που επιδεικνύουν τελευταία υπουργοί και βουλευτές, τότε η δημοκρατία ξεπέφτει σε τυραννία...» ανέφερε δε ο κ. Τζαβάρας. 

«Δεν χτυπούν τη δικαιοσύνη, χτυπούν τη δημοκρατία, ας είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα, η δημοκρατία χτυπιέται» ανέφερε στο μεταξύ στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας τις επικρίσεις του υπουργού Δικαιοσύνης κατά της δικαστικής απόφασηςγια την Ηριάννα. 

Πηγή: skai.gr