Σκουρλέτης: Το φθινόπωρο η κυβερνητική ρύθμιση για τους συμβασιούχους

Το φθινόπωρο προσδιόρισε χρονικά τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους ο Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση αυτή θα παρουσιαστεί εντός του τρέχοντος έτους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε ότι η ρύθμιση δεν θα αφορά μόνο του συμβασιούχους καθαριότητας, αλλά όλους τους απασχολούμενους με συμβάσεις στο δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ κάτω από το ίδιο καθεστώς.

Ο ίδιος πάντως δεν ήταν σε θέση να πει περισσότερα για το περιεχόμενο της επικείμενης διάταξης, αρκούμενος να πει ότι αναζητείται μία λύση η οποία θα είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

"Και εδώ είναι ένα πραγματικά ανοικτό πρόβλημα, διότι η λύση που θα αναζητήσουμε, πέρα από το να είναι νομικά συμβατή με το Σύνταγμα και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, πρέπει να ξεπεράσει και τον σκόπελο της επιτροπείας, για να πείσουμε -όπως είναι σωστά και στις πραγματικές του διαστάσεις το ζήτημα και είναι οφθαλμοφανές- ότι δεν πρόκειται για νέες προσλήψεις οι οποίες θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά πρόκειται για μια δίκαιη αποκατάσταση της πραγματικής εργασιακής σχέσης αυτών των εργαζομένων", σημείωσε ο κος Σκουρλέτης.

Παράλληλα, ο Υπουργός Εσωτερικών εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς τους ότι στηρίζουν δυνάμεις οι οποίες επιδιώκουν τη μεταβίβαση της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιωτικές εταιρίες.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά