Τσίπρας: Δευτερεύουσας σημασίας οι συνομιλίες Καμμένου

Επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός «καλύπτοντας» για ακόμη μία φορά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την υπόθεση του Noor 1.

Αναλυτικά ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη σημείωσε: «δεν θέλει να συζητούνται τα σκάνδαλα της χρυσής περιόδου, της περιόδου των παχέων αγελάδων και ως αντιπερισπασμό κραδαίνει ζητήματα δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας. Εμείς δεν θα παίξουμε. Ελάτε να κάνουμε εξεταστική για το NOOR1».

Αναφερόμενος στη Φώφη Γεννηματά αλλά και τον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Σημίτη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Καταλαβαίνω την απουσία του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι την απουσία της κ. Γεννηματά. Εσείς δεν είπατε ότι επιστρέψατε; Πού είστε αφού επιστρέψατε; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μας έβαλε ο Σημίτης στο ευρώ αλλά είναι και αυτός που έβλεπε τα σκάνδαλα να περνούν. Δεν είχε ιδέα για τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαντωνίου, τις μίζες, τις φρεγάτες. Ιδέα δεν είχε. Επιλογή σας να θέλετε να στήσετε την παράταξη σας στα ίδια πρόσωπα που οδήγησαν στην κατάρρευσή σας αλλά τουλάχιστον να μην το βάζετε στα πόδια».

Για τη συζήτηση στην Ολομέλεια που αφορά το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου, ο πρωθυπουργός, ανέφερε:

«Η υπόθεση που συζητάμε έχει και ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά την ηθική διάσταση. Συζητάμε για μια εποχή χαρακτηριστική ενός πολιτικού ήθους. Που παρουσιάστηκε ως χρυσή εποχή αλλά ήταν βαθιάς απαξίωσης, αμοραλισμού και προμήνυε όλα όσα θα ερχόντουσαν το επόμενο διάστημα. Κάποιοι τότε με ασήμαντες δυνάμεις ασκούσαν κριτική. Και κάποιοι τότε έλεγαν όλα όσα χαρακτηρίζετε επιτυχίες είναι οι άνεμοι που όταν τους σπέρνεις θερίζεις θύελλες. Τότε, όποια φωνή έβγαινε κριτικά στην κυρίαρχη άποψη ότι η Ελλάδα πάει μπροστά χαρακτηρίζονταν εμμονικοί, ιδεοληπτικοί. Τότε η πολιτική ελίτ ντίλαρε μίζες και ξέπλενε πολιτικό χρήμα. Δεν θα μπω στην ουσία της υπόθεσης Παπαντωνίου. Αυτό που έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία είναι η ηθική και πολιτική καταδίκη. Όποιος πιστεύει ότι η συνακόλουθη κατάρρευση του κραταιού παλιού δικομματισμού ήταν μόνο εξαιτίας των μνημονίων πλανάται πλάνην οικτρά. Ήταν συνδυασμός των μνημονίων , της φθοράς και της διαφθοράς. Κι αν ορισμένοι πιστεύετε ότι μπορείτε να επιστρέψετε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε εύκολα να απαλλάξει τη χώρα από τα μνημόνια, μην βιάζεστε. Τη μάχη της κάθαρσης δεν την τελειώσαμε ακόμη. Θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να θωρακιστεί το πολιτικό σύστημα από τις πρακτικές του παρελθόντος» κατέληξε.
Πηγή: skai.gr