Γεννηματά: Είμαστε μέρος της λύσης αλλά δεν γινόμαστε συμπλήρωμα κανενός

Μήνυμα πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι μεν ανοιχτή σε ζυμώσεις αλλά και αυτόνομη δύναμη έστειλε η Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία με την οποία έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου της παράταξης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

«Θέλουμε και μπορούμε να είμαστε μέρος της λύσης, όμως δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός», σημείωσε η κ. Γεννηματά, στον απόηχο του χαιρετισμού του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της προεκλογικής σύμπλευσης της Νέας Δημοκρατίας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιμένουν στην καρικατούρα του δικομματισμού, ενώ χαρακτήρισε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη «πραγματική αντιπολίτευση στη χειρότερη κυβέρνηση του τόπου».

Απέρριψε παράλληλα το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα προς την κεντροαριστερά. «Αυτοί που επεδίωκαν την εξαφάνισή μας, τώρα μας κάνουν επιθέσεις φιλίας. Οι αδύναμες κυβερνήσεις δε μπορούν να δώσουν λύση», είπε.

Η κ. Γεννηματα εξαπέλυσε επίθεση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, εγκαλώντας τη πως οι θεσμοί δέχονται από αυτήν πλήγματα απανωτά.

«Ο πανικός της κυβέρνησης την οδηγεί σε κατήφορο. Σε νέο κύκλο επιθέσεων με σκανδαλολογία. Η απάντησή μας είναι ξεκάθαρη Διαφάνεια για τους πάντες και παντού», επισήμανε.

Εστιάζοντας σε πρωτοσέλιδο κυριακάτικης εφημερίδος υπό τον τίτλο «Ομερτά για τον Σημίτη» σχετικά με την έρευνα για σύστημα ασφαλείας C4Ι, η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως επιθέσεις στον πρωθυπουργό της χώρας που έβαλε στην Ελλάδα στην ευρωζώνη και την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πιάνουν.
Πηγή: skai.gr