Βενιζέλος: Η απαξίωση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση θυμίζει Κολομβία

Ο νέος διπολισμός δεν ανατρέπεται μέσα από τη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αλλά με τη συγκρότηση του προοδευτικού κέντρου ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «ευγενική σκοπιμότητα» όσον σχετικά με το άνοιγμά του στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, υποστηρίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία θέλει να ελέγξει μέρος από τον χώρο του κέντρου.

Χαρακτήρισε δε «αλαζονική» την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζαννακόπουλου, ο οποίος κάλεσε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να μην κρατά ίσες αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι απαξιώνει με απύθμενο θράσος τη Δικαιοσύνη. Έκανε λόγο για ζόφο εκβιασμών και φαινόμενα που τείνουν να μετατρέψουν τη χώρα σε Κολομβία.

Ήδη με την έναρξη του συνεδρίου δρομολογήθηκαν εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο, με τη Άννα Διαμαντοπούλου και τον Γιώργο Φλωρίδη να ανακοινώνουν την διαγραφή του Γιάννη Ραγκούση από την «Ώρα Αποφάσεων».

Αφορμή στάθηκε η δήλωση Ραγκούση που χαρακτήρισε σωστές και σημαντικές τις προτάσεις της Φώφης Γεννηματά από το βήμα του συνεδρίου ανακινώντας μάλιστα ότι θα ανταποκριθεί στο κάλεσμά της να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο ως ιδρυτικό μέλος της «Ώρας Αποφάσεων».

Η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας με τους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το ενωτικό κλίμα που επικράτησε στην έναρξη του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ, ενώ επιβεβαίωσε ότι το φθινόπωρο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει πριν από την εκλογή της ηγεσίας του νέου πολιτικού φορέα.
Πηγή: skai.gr - Σωτήρης Μπολάκης