Η κυβέρνηση προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στη ΝΔ για τη στάση της ΠΟΕ-ΟΤΕ

Στη Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης η κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων στο χώρο της καθαριότητας τουλάχιστον έως και την Πέμπτη.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου κατήγγειλαν πως η αξιωματική αντιπολίτευση πιέζει ώστε η αποκομιδή των απορριμμάτων να ανατεθεί σε ιδιώτες. «Στηρίζουν την απεργία για να κάνουν ζημιά στους εργαζόμενους», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εκτιμώντας ωστόσο πως μετά την απεργία της Πέμπτης θα επικρατήσει η λογική.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Πανος Σκουρλέτης ο οποίος, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατηγόρησε ευθέως τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως διέταξε την ΔΑΚΕ να στηρίξει συνέχιση των κινητοποιήσεων, «με σκοπό τη προώθηση επιχειρηματικών συμφερόντων στη καθαριότητα».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει τα παιχνίδια και να αναλάβει τις ευθύνες της», απάντησε αιχμηρά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλας.

Τόνισε πως το κόμμα έχει ήδη τοποθετηθεί για τους συμβασιούχους μέσω του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος την Δευτέρα διαμήνυσε πως όλα πρέπει να γίνουν εντός συνταγματικού πλαισίου, προκρίνοντας οικονομικές οδούς και συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Τη σκυτάλη της επίθεσης πήρε ωστόσο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ακολούθησε διαφορετική γραμμή, ισχυριζόμενο πως οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση για την απεργία, κι ενώ αρχικά ήταν αντίθετοι στη συνέχιση των κινητοποιήσεων τελικά σήμερα ψήφισαν λευκό.

Σύμφωνα πάντως με το επίσημο σάιτ της ΔΑΚΕ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η παράταξη διαθέτει μόλις δύο εκπροσώπους στην 11μελή εκτελεστική επιτροπή.

Για «βρώμικο παιχνίδι» της ΝΔ με «επαγγελματίες συνδικαλιστές για λογαριασμό ιδιωτικών συμφερόντων» έκανε λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Στην πράξη, οι εν λόγω κύκλοι της Ν.Δ. σε αγαστή σύμπνοια με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, προαναγγέλλουν την είσοδο ιδιωτικών εργολαβικών εταιρειών στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων», προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr