Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Αμανατίδη - Γιλντιρίμ

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, στο παράρτημα του δημαρχείου Αρριανών, μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και του δημάρχου Αρριανών, Αμέτ Ριτβάν, μετά το τέλος του Ιφτάρ, που είναι το δείπνο στο τέλος κάθε ημέρας καθ’ όλη τη νηστεία του Ραμαζανιού).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αμανατίδης ευχαρίστησε τον Τούρκο πρωθυπουργό «για το πνεύμα το οποίο εκπέμφθηκε για τη συνύπαρξη των θρησκευτικών μειονοτήτων στην περιοχή».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δώρισε στον κ. Γιλντιρίμ μία κόκκινη γραβάτα, που -όπως είπε- είναι το αγαπημένο χρώμα του Τούρκου πρωθυπουργού, καθώς κι ένα κομποσκοίνι από το Άγιο Όρος, σε ανταπόδοση του δώρου που ο ίδιος δέχτηκε νωρίτερα από τον κ. Γιλντιρίμ, που ήταν ένα κεχριμπαρένιο κομπολόι προσευχής, ενώ έκανε εκ νέου αναφορά στο καλό κλίμα που υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Στη συνέχεια ο Γιλντιρίμ επισκέφθηκε το τοπικό τζαμί προκειμένου να προσευχηθεί, ενώ ο κ. Αμανατίδης αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όπου θα αναμένει τον Τούρκο αξιωματούχο που θα αναχωρήσει αργά απόψε.
Πηγή: skai.gr