Μητσοτάκης: Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση στο θέμα της τρομοκρατίας

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της τρομοκρατίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Πελαγίδη με τίτλο "Μέση Γη, η επιστροφή του πολιτικού κέντρου".

"Δεν έχω εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την βούληση και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη νέα γενιά τρομοκρατίας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: "Νέα αυγά του φιδιού επωάζονται, η πολιτεία οφείλει να συντρίψει την τρομοκρατία με αποφασιστικότητα, ωστόσο τα συμπαθητικά λόγια δεν αρκούν, τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι αντίθετα από αυτά που απαιτούνται.

Η κυβέρνηση νομοθέτησε την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την ακύρωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας". Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και προσωπική αναφορά λέγοντας: "Ήμουν 21 ετών όταν βίωσα την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη.

Τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι "χρέος μας ήταν να σταθούμε όρθιοι και να υπερασπιστούμε την δημοκρατία και τους θεσμούς της". Αυτό είναι το χρέος μας, να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία αλλά και στις αντιλήψεις που την τροφοδοτούν και να μη αφήσουμε την κρίση της οικονομίας να γίνει κρίση της δημοκρατίας...Αυτό είναι το υπέδαφος του φυτρώνουν τα άνθη του κακού".

Περνώντας στο βιβλίο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του συγγραφέα. "Η διάκριση Δεξιά Αριστερά έχει υποχωρήσει, ειδικά στη νέα γενιά", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

" Η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε και καλούμε όλους τους δημιουργικούς πολίτες είναι μία μάχη κόντρα στην δημαγωγία της μετριότητας. Ακόμη και σήμερα η κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία. Η μεταπολίτευση τελείωσε το 2009 και τα χρόνια που ζούμε είναι μεταβατικά και τραυματικά". Τόνισε την ανάγκη οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία και πρόσθεσε ότι αυτό είναι το περιεχόμενο του νέου πατριωτισμού.

"Θέλουμε αλλαγή στο ύφος στο ήθος στον τρόπο άσκησης της εξουσίας αλλά και στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες επιλέγουν κυβερνώντες. Ξέρουμε τι θέλει η κοινωνία, θέλει μία αλλαγή, θέλει να κλείσει το κεφάλαιο των ψεμάτων, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, θέλει μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος". Εμείς θέλουμε ελεύθερη οικονομία, δεν θέλουμε διαπλοκή. Δεν χρειάζεται κάποιος να νομίζει ότι πρέπει να ελέγξει ένα τηλεοπτικό κανάλι για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του. Χρειάζονται άλλα κόμματα, ανοικτά δημοκρατικά. Δεν μπορείς να αλλάξεις αν δεν αλλάξεις ο ίδιος.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει λαϊκίσει και ότι έχει αρχίσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. "Υπάρχει ένα ρεύμα που λέει ότι πρέπει πάση θυσία να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Δεν θα πάμε στις εκλογές με την λογική του ώριμου φρούτου. Με αυτή την λογική κερδίζεις εκλογές αλλά δεν κερδίζεις την κυριαρχία".

Αναφέρθηκε και στην εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας ότι "πολλοί από αυτούς τους 400.000 που με εξέλεξαν δεν άνηκαν στη ΝΔ. Σηκώθηκαν και ήλθαν γιατί ήθελαν μία αλλαγή με επανίδρυση της ΝΔ. Ο δρόμος έκτοτε δεν είναι εύκολος γιατί πολλές φορές συγκρούεται με νοοτροπίες συμπεριφορές".

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του βιβλίου του ο συγγραφέας, Θοδωρής Πελαγίδης είπε ότι μιλά για τις δύο Ελλάδες, την Ελλάδα του μεσογειακού λαϊκισμού και την Ελλάδα της Μέσης Γης, εκείνης όπου συναντώνται οι σοσιαλδημοκράτες, οι εκσυγχρονιστές, οι ευρωπαϊστές.

Οι ψηφοφόροι αυτού του χώρου είναι πλέον κοντά, θέλουν να ανασυγκροτηθεί η χώρα, θέλουν κανονικότητα, δουλειές, κράτος λιτό και προληπτικό, κόμματα ανοικτά. Η πυξίδα της Μέσης Γης είναι ο φιλελεύθερος προοδευτικός πραγματισμός.

Οι άνθρωποι αυτοί της απλής ζωής στην απόγνωσή τους πριν από δύο χρόνια πήραν τη ΝΔ από μία σκονισμένη γωνιά και την έφεραν στο προσκήνιο με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ο κ. Πελαγίδης μπορεί να ενώσει τις φυλές της Μέσης Γης καθώς ήδη καταγράφεται μετριασμός των διενέξεων ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. Οι πολίτες αυτοί, είπε ζητούν μία πραγματική δημοκρατική κοινωνία με τρία Α: Αξιοκρατία, Ανεξαρτησία του κράτους και των θεσμών και Αριστεία.

Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα μίλησε για «το αντισυνταγματικό παράνομο και φαιδρό δημοψήφισμα, με το οποίο φθάσαμε σαν χώρα σε μία κατάσταση πολύ άσχημη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, και οι βουλευτές Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και Θεόδωρος Φορτσάκης.


Πηγή: skai.gr