Μητσοτάκης για συμφωνία: Πρωτοφανής στην ιστορία πολιτική απατή

Για πολιτική απάτη εις βάρος του λαού, που όμοια της δεν έχουμε δει στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, κατηγόρησε την κυβέρνηση, και τον πρωθυπουργό προσωπικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

«Σε λίγο οι 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι 9 των ΑΝΕΛ θα ακούσουν το όνομα τους, δεν θα το σκεφτούν, δεν θα διστάσουν, δεν θα αναμετρηθούν με τη συνείδησή τους θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια το νομοσχέδιο (…) Για την καρέκλα το κάνουν όχι για το χρέος… Έτσι θα κλείσει ο κύκλος της μεγαλύτερης πολίτικης απάτης που γνώρισε πότε η χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα το 2014 είχε βγει δοκιμαστικά δύο φορές στις αγορές, και ετοιμαζόταν για μεγάλη έξοδο το 2015, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δημιούργησε ερείπια οι πολίτες τα βιώνουν καθημερινά».

Το ΑΕΠ, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δισεκ. ευρώ ενώ τώρα θα φτάσει τα 181 δισεκ. δυο χρονιά χαμένα.

«Τι έχετε πει να πει για τις δηλώσεις του Βαρουφακη ότι το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης έλεγε ανοησίες; Είστε όλοι σας συνένοχοι στην πολιτική απατή παγιδεύετε τη χώρα σε ένα μέλλον χωρίς προοπτική γα να μείνετε στην εξουσία» τόνισε πρόεδρος της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως την ύβρη ακόλουθη πάντα η νέμεση.

Επικαλούμενος και στη σκληρή κριτική του Μίκη Θεοδωράκη κατά της κυβέρνησης δήλωσε ότι αν ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη είχαν ντροπή θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί.

«Υπογράφετε τα μνημόνια που θα σκίζατε δύο - δύο και με τα δυο σας χέρια. Φέρατε μεγαλύτερη λιτότητα από αυτή που σας ζητούσαν χωρίς ημερομηνία λήξης. Από το ‘’go back’’ στην κ. Μέρκελ πήγατε στο ‘’βοήθεια κ. Μέρκελ’’. Aποδεικνύεστε πιο παλιοί και από το παλιό και σίγουρα πιο αδίστακτοι και πιο κυνικοί με ένα νέο πελατειακό στρατό» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Το 4ο μνημόνιο είναι και βαρύ και άδικο, και φέρνει τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, ο λογαριασμός 14,2 δισεκ. ευρώ ενώ το πρόγραμμα παροχών ήταν 12 δισεκ. ευρώ, 9,5 φορές περισσότερα μέτρα από το email Χαρδούβελη. Με τη μείωση του αφορολογητου επιβαρυνονται για πρωτη φορά 1,3 εκατ. πολίτες, ενώ επιβαρύνονται επίσης αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες με το διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των εισφορών.

Επίσης, επισήμανε ότι κανένας Έλληνας δεν προσδοκά τίποτε από την εφαρμογή των αντιμέτρων. Στο σημείο επανέφερε στο τραπέζι την πρόταση της ΝΔ για μειώσεις ειδικών και άλλων φόρων όπως στο κρασί από το υπερβάλλον πλεόνασμα του 2016.  «Με τίνος εξουσιοδότηση λαμβάνετε δεσμεύσεις πέραν της κυβερνητικής σας θητείας;» διερωτήθηκε ακόμα.

«Σμόκιν στην παραλία»


Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε την αποστροφή του ότι σύντομα θα φορέσει γραβάτα γιατί θα μειωθεί το χρέος. «Είστε ικανός να βάλετε και σμόκιν στην παραλία για να μασκαρέψετε τα νέα ψέματα που λέτε» σχολίασε ειρωνικά.

Αιχμές για Καλογρίτσα - Σαββίδη

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποπειράθηκε να ελέγξετε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο «με τους κουμπάρους τους λαγούς και με τον διαγωνισμό παρωδία του κ. Παππά». «Κάνατε ό,τι μπορούσατε για να διαλύσετε όσους σταθμούς δεν συμφωνούσαν μαζί σας και δεν έπαιζαν το παιχνίδι σας» σχολίασε.

Κατά την δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: "Σας άκουσα με πολύ προσοχή και βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον το ότι ασχοληθήκατε επί 15 λεπτά με την στρατηγική της ΝΔ.

Πρώτη φορά πρωθυπουργός αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ίσως έχετε μία άλλη καριέρα μετά την πολιτική. Επειδή δείξατε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές αντί να κρατήσετε τις δικές μου ομιλίες για δύο χρόνια μετά δεν μας δείχνετε τις δικές ομιλίες δύο χρόνια πριν. Εγώ θεωρώ τη συνέπεια στην πολιτική καλό πράγμα. Εξηγήστε μας πως εσείς από αυτός που σκίζει τα μνημόνια φέρνετε πλέον το 4ο μνημόνιο.

Σας εξηγώ το γιατί φέρνετε 4ο μνημόνιο. Αρχικά περιλαμβάνει δεσμεύσεις που δεν υπάρχουν στο 4ο μνημόνιο και δεύτερον δεσμεύει τη χώρα για διάστημα μετά τη λήξη του 3ου μνημονίου. Γιατί δεν καταθέσατε μεσοπρόθεσμό από το 2015 που να λήγει το 2018 και έρχεστε σήμερα να καταθέσετε ένα πρόγραμμα το ποίο λήγει το 2021. Αναλώσατε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας σας στα αντίμετρα χωρίς να πείτε ούτε μία λέξη για τα μέτρα. Δεν υπήρχε σε 61 λεπτά ομιλίας ούτε μία φορά η λέξη μείωση αφορολογήτου και μείωση συντάξεων. Μας είπατε για τη ρύθμιση του χρέους που αν δεν υπάρξει τα μέτρα των 1000 σελίδων δεν θα εφαρμοστούν, αλλά αυτό δεν είναι πουθενά γραμμένο. Τι θα κάνετε αν δεν υπάρξει ρύθμιση; Θα σκίσετε και αυτό το μνημόνιο;
Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον στη σελίδα 233 του μνημονίου «τα τελευταία χρόνια η σύνθεση και η δομή του χρέους βελτιώθηκαν, η χρονική διάρκεια του έχει βελτιωθεί» Πώς έγιναν όλα αυτά κύριε Τσίπρα με μαγικά; Με τις πολιτικές τις δικές μας έγιναν.

Υπόσχεστε ότι θα φέρετε μία συμφωνία που θα μειώσει το χρέος στα επίπεδα που δεν θα έφτανε ποτέ εάν δεν γινόσασταν ποτέ πρωθυπουργός. Μας είπατε και πάλι ότι το κλίμα αλλάζει ότι η οικονομία είναι έτοιμη να εκτοξευθεί, αλλά εκτός από τις δηλώσεις υπάρχουν στοιχεία και μάλιστα συγκριτικά. Είμαστε οι μόνοι που πάμε προς τα πίσω κι εσείς πανηγυρίζετε. Όλη η Ευρώπη έχει ανάπτυξη εκτός από την Ελλάδα που έχει 0,5% ύφεση.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να ισοπεδώνει κανείς τα πάντα. Από το 1974 όταν και γεννηθήκατε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ανέβηκε ούτε μία ούτε δύο αλλά οχτώ φορές.

Έχουμε κάνει πολλές φορές για τα αρκετά στραβά της αντιπολίτευσης και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γιατί σε μεγάλο βαθμό αυξήθηκαν οι δαπάνες του κράτους και μειώθηκε η ανταγωνιστικότητα. Δεν σας άκουσα ποτέ να φωνάζετε για λιγότερους διορισμούς και μικρότερο κράτος, «δώσε κι άλλα» λέγατε.

Μία συγγνώμη δεν έχετε ζητήσει από τον ελληνικό λαό. Ο δημαγωγικός λαϊκισμός της μεταπολίτευσης είχε πολλές από τις δικές σας πινελιές.

Για κόμη μία φορά προβήκατε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Με προσφωνήσατε πορφυρογέννητο και τζάμπα μάγκα. Τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εν γνώσει του λέει ψέματα για να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία και μετά να πει πως είχε αυταπάτες, είναι αυτός που έφερε την χώρα ένα βήμα από την έξοδο από την Ευρώπη γιατί ήξερε πως η αντιπολίτευση θα βάλει πλάτη, είναι αυτός που «αβάνταρε» κινήματα όπως το δεν πληρώνω και σήμερα έχει τρελάνει τον κόσμο στις κατασχέσεις και τζάμπα μάγκας είναι αυτός που εκλέγεται δύο φορές με ενισχυμένη αναλογική και τώρα που βλέπει πως χάνει αλλάζει το εκλογικό σύστημα.

Αν θέλετε να δούμε ποιος είναι σε αδιέξοδο δεν έχετε παρά να κάνετε εκλογές και θα το διαπιστώσουμε" κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: skai.gr