Κοντονής: Τακτικές υποχωρήσεις κάναμε, όμως κλέφτες δεν είμαστε

«Μπορεί να κάνουμε λάθη και τακτικές υποχωρήσεις για το μεγάλο στόχο, αλλά κλέφτες και μιζαδόροι δεν είμαστε, και ο λαός το ξέρει» επισήμανε την Τετάρτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής από τη Βουλή όπου συζητούνται τα μέτρα που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά ότι «τα μέτρα ήταν σκληρά, αλλά βρεθήκαμε κυριολεκτικά με το πιστόλι στον κρόταφο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι «για κλέφτες και μιζαδόρους αυτής κυβέρνησης δεν μίλησε κανένας. Κι είναι λογικό, γιατί όσο κυβερνάμε με τους ΑΝΕΛ όσο κι αν προσπαθήσατε να βρείτε μία καρφίτσα δεν τη βρήκατε». «Δεν θα βρείτε στελέχη αν μεταφέρουν στα κόμματα βαλίτσες με μαύρο χρήμα από τη Siemens… To ξέρει ο λαός αυτό, γι’ αυτό έχετε χάσει και την ψυχραιμία σας και το μέτρο» τόνισε ο κ. Κοντονής.

Ακόμη κι αν καταλογίζει ο λαός ευθύνες στην κυβέρνηση, που σίγουρα το κάνει, ξέρει ότι τη χώρα στα βράχια την έριξαν άλλοι πρόσθεσε. «Μην παριστάνετε τις αθώες περιστερές… Είστε υπεύθυνοι για τη μαύρη νύχτα που κρατάει επτά χρόνια και σας ενοχλεί που αυτή η μαύρη νύχτα τελειώνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Επίσης, ο Σταύρος Κοντονής επέμεινε ότι δεν υπάρχει ακαταδίωκτο για στελέχη που θα εμπλακούν με ρύθμιση κόκκινων δανείων. «Δεν φαλκιδεύεται ούτε αναιρείται το δικαίωμα στην έννομη προστασία – η διάταξη δεν αφορά αν ένα δικαίωμα θα ασκηθεί, αλλά πώς θα ασκηθεί… Άρα η διάταξη είναι απολύτως συνταγματική. Και δεν αφορά τραπεζίτες, αλλά υπαλλήλους δημοσίου και τραπεζών που πρέπει να προστατευτούν από κακόβουλες ενέργειες» σημείωσε.
Πηγή: skai.gr