Ποινές για Κασιδιάρη και ΧΑ εξετάζει η Βουλή μετά το πρωτοφανές επεισόδιο

Συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά το σημερινό πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έσπρωξε το Νίκο Δένδια επειδή βάδισε μπροστά από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής την ώρα που ο πρώτος μιλούσε στην Ολομέλεια.

Η Διάσκεψη θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια την επιβολή ποινής για τις επικείμενες συνεδριάσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι είτε η επιβολή του αποκλεισμού σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, είτε μόνο του Ηλία Κασιδιάρη.

Προς το παρόν, ο Ηλίας Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι βουλευτές της ΧΑ έχουν αποκλεισθεί από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών , όπου ως και αύριο θα συζητείται το πολυνομοσχέδιο με τα νέα δημοσιονομικά που συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς.

Παράλληλα, ο Ηλίας Κασιδιάρης θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για περαιτέρω κυρώσεις.

Το περιστατικό οδήγησε και σε κόντρα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά το ρόλο της ΧΑ

Η αξιωματική αντιπολίτευση άφησε να εννοηθεί ότι η Χρυσή Αυγή διευκολύνει την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποσπώντας την προσοχή από το περιεχόμενό του.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ αναφέρει ότι «η προκλητική και τραμπούκικη επίθεση Κασιδιάρη δείχνει ότι, για μια ακόμη φορά, η Χρυσή Αυγή διευκολύνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτήν τη φορά, για να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και η Κοινοβουλευτική πλειοψηφία να περάσει το πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο».

«Φαίνεται ότι, εκτός των άλλων, η ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ έχει αναλάβει και το Γραφείο Τύπου του κόμματος», απάντησε η Κουμουνδούρου.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά