Τσίπρας: Βγαίνουμε από την κρίση - Στόχος η αύξηση κινεζικών επενδύσεων

Η συνεργασία Ελλάδας- Κίνας είναι πολύ σημαντική, καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση, και η αναβάθμιση της συνεργασίας αφορά τόσο σε αύξηση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, τονίζει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη συνάντηση του με τον Κινέζο ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ.

«Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Li Keqiang. Η συνεργασία Ελλάδας-Κίνας είναι πολύ σημαντική καθώς βγαίνουμε από την κρίση. Η αναβάθμιση της αφορά τόσο σε αύξηση των Κινεζικών Επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και σε αύξηση των εξαγωγών Ελληνικών προϊόντων στην Κίνα», αναφέρει χαρακτηριστικά στο twitter ο κ. Τσίπρας.

Μισό δισεκ. επενδύσεις στις τηλεπικοινωνίες


Επένδυση 500 εκατ. ευρώ στις τηλεπικοινωνίες για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών ανακοίνωσαν το Σάββατο η forthnet με τον κινεζικό κολοσσό ΖΤΕ. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε ενώπιον του πρωθυπουργού. 

«Η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι τριών ηπείρων, αποτελεί σημαντικό κόμβο στον τομέα της οικονομίας, της ενέργειας, του πολιτισμού και μπορεί να γίνει η γέφυρα ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Κίνας.

Στρατηγικό εταίρο χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Σι Τζινπίνγκ στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι η συνεργασία των δύο χωρών ενισχύθηκε χάρη στον κ. Τσίπρα και τον κάλεσε να επισκέπτεται συχνότερα την Κίνα.




Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ