Μητσοτάκης: Θαύμα ανικανότητας η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς

«Θαύμα ανικανότητας» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συμφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί τέταρτο πρόγραμμα στήριξης με δημοσιονομικά μέτρα έως το 2020, χωρίς όμως να προσφέρει στην Ελλάδα χρηματοδότηση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε δηκτικά πως τέτοια συμφωνία «δεν έχει συμβεί ξανά», σημειώνοντας πως πλέον η δημοσιονομική πολιτική που ακολουθείται «σκοτώνει την αναπτυξιακή προοπτική» της οικονομίας.

Επισήμανε ότι η Αθήνα ακόμα δεν έχει αναλάβει πλήρως την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων, ώστε να πείσει τους εταίρους πως πραγματικά επιδιώκει την αλλαγή, με τους θεσμούς από την άλλη να απαντούν ζητώντας υπερβολική λιτότητα από τη χώρα μας.

«Ένας διαρκής αγώνας αξιοπιστίας. Και από τις δύο πλευρές. Διότι και οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και στο τέλος ζητούν περισσότερη λιτότητα από όση είναι αναγκαία» είπε.

Υπό τη σκιά της ήττας της Μαρίν Λε Πεν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε αιχμηρά πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα της Ευρώπης όπου εξελέγη λαϊκίστικη κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως ο αριστερός και ο δεξιός λαϊκισμός έχουν «κοινά χαρακτηριστικά».

«Προτείνουν εξαιρετικά απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Πάντοτε ρίχνουν το φταίξιμο σε κάποιον άλλο. Επιχειρούν επίκληση στο συναίσθημα και όχι στη λογική. Είναι από τη φύση τους ευρωσκεπτικιστές. Και πάντα τείνουν να είναι εσωστρεφείς και καθόλου εξωστρεφείς. Και συνήθως, δεν έχουν ιδέα τι θα κάνουν όταν πάρουν την εξουσία», είπε.

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες στην Ελλάδα ώστε οι πολίτες να κάνουν μία διαφορετική επιλογή.

«Είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάξουμε ένα πιο ευέλικτο Κράτος για λιγότερους φόρους. Είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Και σήμερα στην Ελλάδα, υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που στηρίζει τη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα», ανέφερε.
Πηγή: skai.gr