Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Αυτοί που υπόσχονταν 13η σύνταξη κόβουν και την 12η

Τέταρτο μνημόνιο επώδυνων μέτρων χωρίς καμία πρόσθετη χρηματοδότηση, χαρακτήρισε τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι συμφωνεί σε όλα προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

«Αυτοί που υπόσχονταν την 13η σύνταξη τώρα κόβουν και τη 12η (…) Αυτοί που θα υπέβαλλαν παραίτηση αν το αφορολόγητο έπεφτε κάτω από τις 9.000 ευρώ, τώρα δέχονται την πτώση του στα 5.861 ευρώ», παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως για ώρα δεν υπάρχει καμία ρητή δέσμευση ούτε για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (πλην όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί), ούτε για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο «λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου» αγγίζει πλέον τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ – 8μισι φορές περισσότερα από το «mail Χαρδούβελη» και 4 φορές περισσότερα από όσα ζητούσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Είναι το βαρύ τίμημα της προσωπικής αναξιοπιστίας του Τσίπρα που για να μείνει στην εξουσία που δεσμεύει την χώρα για πολλά χρόνια με ένα μνημόνιο διαφορετικό και χειρότερο από τα προηγούμενα, με σκληρά μέτρα λιτότητας που φτωχοποιούν την μεσαία τάξη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα αντισταθμιστικά μέτρα στα οποία εστιάζει η κυβέρνηση, θα τεθούν σε ισχύ μόνο σε περίπτωση που η χώρα μας υπερβεί τον στόχο του «πολύ υψηλού» πλεονάσματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό τρεις φορές το 2015 αλλά δεν μπορεί να το ξανακάνει – για αυτό κάνει «τα πάντα» για να αποφύγει τις εκλογές, επειδή «τρέμει» την λαϊκή ετυμηγορία καθώς ζημιώνει το παρόν και ναρκοθετεί στο μέλλον, συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η άνοδος του πλεονάσματος προήλθε από την ασφυξία στην πραγματική οικονομία και αυτός είναι ο λόγος που οι δανειστές ζητούν επιπλέον μέτρα, επειδή δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες κυβερνώντες, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμώντας πως η ελληνική οικονομία θα εξακολουθεί να χειροτερεύει όσο ζητούνται και εφαρμόζονται νέοι φόροι και περικοπές.

Μάλιστα κατηγόρησε την συγκυβέρνηση για κυνισμό και αλαζονεία, καθώς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποσιωπούν την άγρια φορολογία που απειλεί εξοντώνει την παραγωγική Ελλάδα, εφαρμόζοντας μέτρα «πολύ μεγαλύτερης λιτότητας από αυτή που τους ζητούσαν».

«Η απάτη δεν πιάνει παρά μόνο μία φορά» διαμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για εκλογές. «Είναι να απορεί κανείς γιατί ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται τόσο προκλητικά εύθυμος στην σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες», συνέχισε, σχολιάζοντας πως η εξουσία των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης έχει γίνει πλέον αυτοσκοπός, με βασικό κίνητρο την «τακτοποίηση» ημετέρων με προσλήψεις στο Δημόσιο.

Οι δεσμεύσεις των στόχων δεν «κλειδώνουν» τον τρόπο επίτευξης τους

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα «εθνικής ευθύνης» που σέβεται τη συνέχεια στο κράτος. «Αυτό το νέο μνημόνιο είναι το δικό τους μνημόνιο αλλά όχι δική μας επιλογή», είπε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως οι συμφωνίες που υπογράφει η χώρα, μας δεσμεύουν ως προς τους στόχους αλλά όχι ως προς το πώς αυτοί θα επιτευχθούν.

Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας