Συνάντηση Μητσοτάκη - Βούτση για τη λειτουργία της Βουλής

Ολιγόωρη συνάντηση είχαν την Πέμπτη το πρωί στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς το "μενού" της συνάντησης που έγινε με πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιελάμβανε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και την ψήφο των ομογενών.

Ως προς τη λειτουργία της Βουλής, εκτιμάται ότι ο κ. Μητσοτάκης, εθεσε επί τάπητος όλο το πλαίσιο της σφοδρής κριτικής που έχει ασκήσει κατά διαστήματα η ΝΔ σχετικά με τη "βροχή" τροπολογιών και τις επείγουσες ή κατεπείγουσες διαδικασίες σε νομοσχέδια που θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Για τη δε ψήφο των ομογενών ο πρόεδρος της ΝΔ διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι η σχετική πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το κόμμα παραμένει σε εκκρεμότητα σχεδόν για ένα χρόνο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει επιστολή προς τον Νίκο Βούτση, στην οποία θα σκιαγραφείται και το πλήρες σκεπτικό του.

«Η κυβέρνηση κάνει κατάχρηση εξουσίας. Περιφρονεί τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, ενώ παράλληλα επιχειρεί ωμές παρεμβάσεις και στη Δικαιοσύνη. Είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τους θεσμούς και να μην αφήσουμε τη Δημοκρατία να λιγοστέψει» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά