Στους λογαριασμούς του Παπαντωνίου στρέφεται η Προανακριτική

Η συλλογή στοιχείων για λογαριασμούς που σχετίζονται με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου θα αποτελέσει προτεραιότητα της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τους Εξοπλισμούς της περιόδου 2001 – 2004. Στόχος είναι να καθορίσει στη βάση αυτών, τις αρμοδιότητές της.

Στην πρώτη συνεδρίασή της την Τρίτη, η  Προανακριτική Επιτροπή διαπίστωσε ότι παραγράφηκαν τα αδικήματα περί της απιστίας κατά του Δημοσίου που βάρυναν τον κ. Παπαντωνίου αποφασίζοντας ότι θα πρέπει να ανατρέξει σε στοιχεία για το πιθανό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για το οποίο δεν υφίσταται παραγραφή.

Υπέρ της αναρμοδιότητας της Επιτροπής τάχθηκαν Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη, που επιχειρηματολόγησαν για το αδίκημα του μαύρου χρήματος για τον πρώην υπουργό, καθώς αυτό είναι διαρκές και εξετάζεται από την Δικαιοσύνη -από την οποία ήδη διεξάγεται έρευνα- χωρίς να προσκρούει σε ασυλία υπουργού.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Προανακριτικής, για την οριοθέτησή των αρμοδιοτήτων της για το αδίκημα του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος».
Πηγή: skai.gr