Μητσοτάκης: Τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διακρίνει ένας μπαγιάτικος Τσαβισμός

Έναν «μπαγιάτικο τσαβισμό» διακρίνει πίσω από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, και φέρει τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα Τα Νέα, ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει ευθεία αναφορά στα τεκταινόμενα στη Βενεζουέλα καταγγέλλοντας το Μαξίμου ότι «σερβίρει πολιτική φτήνια και οικονομική φτωχοποίηση ενώ κύριο μέλημά του είναι η στοχοποίηση των πολιτικών του αντιπάλων με κάθε μέσο».

Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος, καθώς η κυβέρνηση «εξαντλήθηκε ή εξάντλησε» και βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με το δημόσιο αίσθημα. Κατηγορεί δε τον πρωθυπουργό ότι δεν εφαρμόζει απλώς μνημόνια αλλά παράγει διαρκώς καινούρια. Προσθέτει ότι αντί να δώσει την ευκαιρία στους πολίτες να ψηφίσουν προτιμά να ψηφίζει μέτρα στο διηνεκές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί κριτική και στους θεσμούς, αναφέροντας ότι: «έχουν και αυτοί ευθύνες για λάθη που έχουν συμβεί.Ανέχθηκαν την υπερφορολόγηση που είναι η βάση του μνημονίου Τσίπρα. Συμφώνησαν με το ασφαλιστικό-έκτρωμα του κ. Κατρούγκαλου. Κλείνουν τα μάτια στην άλωση της Δημόσιας Διοίκησης από τους κομματικούς εγκάθετους. Σήμερα, επιμένουν σε υψηλά πλεονάσματα για πολλά χρόνια».

Στην αντεπίθεση πέρασε στο μεταξύ την Παρασκευή η ΝΔ μετά την απόρριψη του αιτήματός της για σύγκληση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής και αντικείμενο συζήτησης τις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. 

Δια στόματος του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Κώστα Τσιάρα, η αξιωματική αντιπολίτευση έβαλλε εναντίον της κυβέρνησης, καταλογίζοντάς της ότι αποφεύγει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με όσα διαδραματίζονται στη Βενεζουέλα επειδή όπως υπαινίχθηκε διατηρεί καλές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο. 

Ο κ. Τσιάρας μάλιστα χαρακτήρισε «κοινοβουλευτικά απαράδεκτη» την άρνηση από πλευράς του προέδρου της Επιτροπής, Κώστα Δουζίνα που χρησιμοποίησε ένα απόσπασμα από το πολιτικό δράμα του Σαίξπηρ «Ερρίκος ο 4ος», που αναφέρεται στη συμβουλή του βασιλιά Ερρίκου προς το γιο του Φίλιππο.

«Στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει δικτατορία, υπάρχει κρίση και σύγκρουση» δήλωσε στο μεταξύ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενουζέλας, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο οποίος έχει εκφραστεί με θερμά λόγια τα επιτεύγματα της λατινοαμερικανικής χώρας.

Πηγή: skai.gr