NΔ: Οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση

«Εάν τα πράγματα στην οικονομία πήγαιναν καλά, κανείς δεν θα ζητούσε πρόσθετα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Αλλά το πρωτογενές πλεόνασμα του κ. Τσίπρα οφείλεται στην καταστροφή της πραγματικής οικονομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ για το 2016.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται στην υπερφορολόγηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, με μέτρα άνω των 5 δισ. μόνο για το 2016, στην εκτόξευση των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και σε μια γενικευμένη εσωτερική στάση πληρωμών προς τον ιδιωτικό τομέα.

«Σε λίγες μέρες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή τις περικοπές των συντάξεων για πάνω από 1.000.000 Έλληνες και τη μείωση του αφορολόγητου, που πλήττει όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη», συνέχισε ο κ. Κικίλιας κα προσέθεσε: «Με αυτήν την κυβέρνηση η πορεία της χώρας είναι προδιαγεγραμμένη: Πραγματική οικονομία σε ασφυξία, Ελλάδα σε ύφεση, κοινωνία σε απόγνωση. Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση για να μπει σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης με γενναίες μειώσεις φόρων, περικοπές δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων».

Στην κυβέρνηση επικρατεί κλίμα ικανοποίησης μετά τα στοιχεία που ανακοινώσε η ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε δε, ότι «για πρώτη φορά είναι ορατή, και επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα, η έξοδος από την επιτροπεία».

Πηγή: skai.gr