Μητσοτάκης: Οι τέσσερις αιχμές της ΝΔ για την ενεργειακή πολιτική

Τις τέσσερις βασικές αιχμές της πρότασης της ΝΔ για την ενεργειακή πολιτική παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για την ενεργειακή πολιτική στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

«Η πρότασή μας για την Ενεργειακή πολιτική (…) απαντά σε αυτό που περιμένουν οι πολίτες. Θέλουμε ιδιωτικές επενδύσεις, θέλουμε υποδομές και θέλουμε μείωση του ενεργειακού κόστους, ώστε να σωθεί η ΔΕΗ και να μη χαθούν θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήγγειλε ιδιωτικοποιήσει του ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 66%, ώστε να βρεθούν τα αναγκαία κεφάλαια για την αποκατάσταση της ρευστότητας της ΔΕΗ. «Η εξυγίανση της ΔΕΗ είναι επείγουσα προτεραιότητα. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι τραγικοί, ζημιώνουν τους πολίτες και βλάπτουν τη χώρα» εξήγησε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ είναι κομβική, και πρέπει να γίνει με αξιόπιστο επενδυτή που θα πετύχει χαμηλό κόστος χρήσης του φυσικού αερίου. ore
«Η ενέργεια πρέπει να γίνει καταλύτης για την αναπτυξιακή έκρηξη που έχει ανάγκη η χώρα. Ξέρουμε τι θέλουμε και ξέρουμε πώς μπορεί να γίνει» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.


Πηγή: skai.gr