Γεννηματά: Παραδόθηκαν άνευ όρων στους δανειστές

Κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για παράδοση άνευ όρων στη διαπραγμάτευση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην Υγεία.

«Μετά από 7 μήνες τυχοδιωκτισμών παραδόθηκαν άνευ όρων… έχουν ευθύνες για αυτή τη συνθηκολόγηση άνευ όρων» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής η ύφεση επέστρεψε, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, τα κόκκινα δάνεια αυξάνονται, αυξάνονται και οι ληξιπρόθεσμες όφειλες, ενώ παράλληλα στην κυβέρνηση δεν έκαναν ούτε μεταρρυθμίσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος.

«Αποδέχθηκαν μέτρα 3,6 δισεκ. ευρώ ενώ άφησαν τις ρυθμίσεις για το χρέος στο απώτερο μέλλον. Όχι αλλά λόγια του αέρα. Αναγνώρισαν καθοριστικό ρολό στο ΔΝΤ, που θα έδιωχναν, αναθέτοντας την παρακολούθηση και τον έλεγχο υλοποίησης του προγράμματος, εκχωρούν τη ΔΕΗ. Ένα είναι το συμπέρασμα: Η συνέχιση παραμονής της κυβέρνησης μονό καταστροφή και αδιέξοδα θα φέρει στον τόπο» ανέφερε.

Όσον αφορά την Εξεταστική στην Υγεία, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ προκάλεσε την κυβέρνηση: «Κάντε όσες εξεταστικές θέλετε με την οριακή πλειοψηφία που διαθέτετε, στο τέλος της θλιβερής σας διαδρομής». «Αρνείστε να συζητήσετε κ. Τσίπρα τι έγινε στην Υγεία και τα δυο τελευταία χρόνια, δεν το αντέχετε, το συγκαλύπτετε» πρόσθεσε.

«Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας στο τομέα της υγείας από το 1982 μέχρι σήμερα, δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε ακόμη πως κράτος πρόνοιας δεν υπήρχε πριν το ΠΑΣΟΚ και πως το ΕΣΥ έχει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: skai.gr