Τσακαλώτος: Ανακρίβειες Μητσοτάκη – NΔ και ΕΛΚ εξέθρεψαν ΧΑ και Λεπέν

Για ανακρίβειες, αν όχι ψέματα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην απάντησή του κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για της Υγεία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, είπε, υπάρχει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων ρεκόρ από το 2001. Αύξηση στις θέσεις εργασίας που είναι μόνιμες έναντι αυτών που δεν είναι. Πρόκειται για αύξηση θέσεων εργασίας κατά 150.000».

Ο υπουργός δήλωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ απέφυγε να μιλήσει για την επιτυχία της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση στα εργασιακά όπως ότι δεν καθιερώνεται ανταπεργία, θα επανέρθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, και δεν θα υπάρξει το μέτρο των ομαδικών απολύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατηγόρησε τη ΝΔ, αλλά και το ΕΛΚ, ότι με μέτρα αντίθετα από αυτά που υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι θα έχουν σοβαρούς μισθούς για μην τροφοδοτούνται ακραίες δεξιές και λαϊκίστικες δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή και η Μαρίν Λεπέν. «Αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι ΧΑ και Λεπέν» ανέφερε.

«Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό της με τη θεραπεία» δήλωσε δε ο υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος επέρριψε ευθύνες στους θεσμούς για την καθυστέρηση της αξιολόγησης επικαλούμενος και δηλώσεις ξένων αξιωματούχων.

Δεν έχετε ακούσει την έκφραση ότι «τίποτε δεν είναι συμφωνημένο αν δεν συμφωνηθεί τίποτε;» διερωτήθηκε. «Όλα θα συμφωνηθούν σε ένα τελευταίο Eurogroup, δεν ξέρω άμα θα είναι το Eurogroup της 22ας Μαΐου ή ο κ. Ντάισελμπλουμ θα συγκαλέσει έκτακτο, δεν το ξέρω αυτό» σχολίασε ακόμη ο υπουργός Οικονομικών. Ο υπουργός επικαλέστηκε δηλώσεις του προέδρου της Ευρωομάδα μετά από τη Μάλτα, σύμφωνα με τις οποίες τώρα αρχίζουν οι συζητήσεις για το χρέος.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι δεν έγινε αναφορά από τον αρχηγό της ΝΔ για σοβαρά θέματα όπως το brain drain των νέων επιστημόνων και την παιδική φτώχεια την οποία επισημαίνει η UNICEF, ενώ επέμεινε ότι τα μέτρα θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, και δεν θα χρειαστεί υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% για να εφαρμοστούν. 
Πηγή: skai.gr