Η ατζέντα του Τουσκ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα

Mε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ θα συναντηθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα.

Στο τραπέζι θα βρεθεί η προετοιμασία της εκτάκτου Συνόδου Κορυφής της 29ης Απριλίου για το Brexit και τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του Συμβουλίου, ο κ. Τουσκ θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, με τον Έλληνα πρωθυπουργό,  τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό και την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, σχετικά με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης, ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο Τουσκ θέτοντας το ζήτημα της κωλυσιεργίας του ΔΝΤ σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση με αιχμή τα εργασιακά και συγκεκριμένα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Ο Ντόναλντ Τουσκ τόνισε κατά τη διάρκεια της κεντρικής συνέντευξης Τύπου της Συνόδου ότι πρέπει να διατηρηθεί «το υψηλό επίπεδο κοινωνικής προστασίας και οι βέλτιστες πρακτικές σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αρχικά θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις 10 π.μ..

Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 10.45 π.μ. Στις 11:45 θα ακολουθήσει η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: skai.gr