Η Αθήνα ψάχνει λύσεις - Πηγές Μαξίμου: πιθανή επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που αποκαλύπτουν πως ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ώστε να βρεθεί λύση στην διαπραγμάτευση.

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.

Εν τω μεταξύ, ανοικτά παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα και για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να κριθεί ακόμα και σήμερα από τις συνεχείς παρασκηνιακές διαβουλεύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένες ημερομηνίες, με τον εκπρόσωπο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να δηλώνει πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση το «ταχύτερο δυνατό».

«Και μην με ρωτήσετε τώρα τι σημαίνει 'το ταχύτερο δυνατό'», προσέθεσε χαριτολογώντας ο εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σημείωσε ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται από τις έδρες των θεσμών, ώστε να αξιοποιηθεί η πρόοδος που επετεύχθη το προηγούμενο διάστημα.

Μετά την αποτυχία αμφότερων των πλευρών για ολοκλήρωση της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, προτεραιότητα παραμένει η καταγραφή Eurogroup της Μάλτας, στις 7 του μηνός, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει την κατάθεση των νομοσχεδίων με τα υπό διαπραγμάτευση μέτρα στη Βουλή.

Για κλείσιμο της διαπραγμάτευσης εντός Απριλίου μίλησαν σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αποδίδοντας την ευθύνη για την καθυστέρηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το ΔΝΤ.

«Ελπίζω πως η συμφωνία θα κλείσει σύντομα, αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη γιατί αυτό θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά δεν θα κλείσει όπως να ‘ναι», είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1.

O κ. Κατρούγκαλος εκτιμά από την πλευρά του πως το θέμα της συμμετοχής του ΔΝΤ δεν έχει κλείσει ακόμη και ο ίδιος θεωρεί κρίσιμη την τοποθέτηση του εκπροσώπου του Ντόναλντ Τραμπ στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στις 21 και 23 Απριλίου. Κλείνοντας κατηγόρησε το ΔΝΤ ότι «ζητά αίμα» στα εσωτερικά θέματα και θα έπρεπε να έχει φύγει «χθες».
Πηγή: skai.gr