Κλείσιμο

Αντιπολίτευση: «Ναι» σε προανακριτική με πυρά κατά της κυβέρνησης

Θετική ψήφο, αλλά με επιφυλάξεις, δίνει η αντιπολίτευση στην πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Γιάννο Παπαντωνίου σχετικά με τα εξοπλιστικά.

«Ο πολιτικός κόσμος δίνει σήμερα εξετάσεις» τόνισε ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος.

Όπως είπε, με την πρότασή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκπληρώνει μια υπόσχεση που έδωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για «μια προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς, για ταυτόχρονη εξυγίανση της οικονομίας και της πολιτικής».

Η ΝΔ θα ψηφίσει την προανακριτική για τον Γιαννο Παπαντωνίου είπε στη Βουλή ο εισηγητής της Θανάσης Δαβάκης, αλλά δεν δίνει άλλοθι στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η Βουλή θα ακολουθήσει τυπικά και τελετουργικά την διαδικασία και θα συστήσει αυτήν την επιτροπή για διερεύνηση των θεμάτων για τον κ. Παπαντωνίου...είναι αναγκαία η αναθεώρηση του άρθρου 86 διότι οδηγούμεθα σε γραφικότητες ...αν από το 2001 επί Σημίτη, που κακώς δεν έγινε τότε, υπήρχε η ανεξάρτητη αρχή προμηθειών του Δημοσίου, δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα...» είπε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας.

«Για επιχείρηση αντιπερισπασμού στα σκληρά μέτρα» μίλησε ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Προβληματισμός από τον Σπύρο Δανέλλη από το Ποτάμι ότι η Προανακριτική θα γίνει «για άρτο και θέματα».

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, στην οποία θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπας το απόγευμα, η πρόταση θα τεθεί σε μυστική ψηφοφορία.
Πηγή: skai.gr