Spiegel: Ο συμπαθητικός Γερμανός στην Αθήνα

Στην επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Αθήνα και στην αλλαγή ρητορικής του έναντι της Ελλάδας, ως υπουργός Εξωτερικών, αναφέρεται το περιοδικό Spiegel. 

Με τίτλο «Ο συμπαθητικός Γερμανός στην Αθήνα», το γερμανικό περιοδικό  γράφει ότι «για πρώτη φορά ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επισκέπτεται την Ελλάδα ως υπουργός Εξωτερικών. Επαινεί τις προσπάθειες της χώρας της κρίσης, παίρνοντας αποστάσεις από τη σκληρή γραμμή του συναδέλφου του στο υπουργικό συμβούλιο Σόιμπλε». 

Αναφέρεται και στην επιστολή που έστειλε στις αρχές του έτους ο υπ. Εξωτερικών προς την καγκελάριο Μέρκελ για να διαμαρτυρηθεί για τη σκληρή γραμμή που ακολουθεί ο κ. Σόιμπλε έναντι της Ελλάδας.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού που εξέφρασε τον σεβασμό του για τα όσα έχουν καταφέρει οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια, το Spiegel σημειώνει ότι «έγινε γρήγορα σαφές ότι ο Ζίγκμαρ Γκάμπρειλ ήρθε κυρίως για να επαινέσει». Προσθέτει ότι το κλίμα μεταξύ του κ. Γκάμπριελ και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν ήταν πάντα τόσο ήρεμο και αρμονικό όπως σήμερα.

Πηγή: skai.gr