Ώρα προανακριτικής για τα εξοπλιστικά πιθανότατα στις 28 Μαρτίου

Την επόμενη Τρίτη 21 Μαρτίου θα συζητηθεί σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές στην Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα των κοινοβουλευτικών ομάδων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου και τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίστηκε.

Η ημερομηνία δεν έχει οριστικοποιηθεί επισήμως, ωστόσο, η Τρίτη ακούγεται ως η επικρατέστερη ημέρα για την επίμαχη συζήτηση κατά την οποία οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα επιχειρήσουν να πείσουν για την ανάγκη ελέγχου συμμετοχής του κου Παπαντωνίου σε ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πάντως η επιλογή της ημερομηνίας εγείρει ερωτηματικά, καθώς είναι μόλις μία ημέρα μετά το κρίσιμο Eurogroup της 20ης Μαρτίου, με την αντιπολίτευση να έχει κατηγορήσει ήδη την συγκυβέρνηση για απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης ενόψει των μέτρων που θα προκύψουν από τη δεύτερη αξιολόγηση.

Μετά από αίτημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως νέα ημερομηνία προτάσσεται η 28η Μαρτίου καθώς τόσο η Πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος θα λείψουν την 21 Μαρτίου στο εξωτερικό.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά - skai.gr