Τζανακόπουλος: Αντισταθμιστικά μέτρα σε περίπτωση που ξεπεράσουμε το 3,5%

«Σε περίπτωση που ξεπεράσουμε το στόχο του 2018 για πρωτογενές πλεόνασμα, το επιπλέον
ποσό θα πάει στα αντισταθμιστικά μέτρα» τόνισε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον απόηχο του εγγράφου Ντάισελμπλουμ.

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, που έθεσε στο τραπέζι τo σενάριο ψήφισης των μέτρων από μία ευρύτατη πλειοψηφία εντός της Βουλής, καθώς τα μέτρα αφορούν την επόμενη κυβέρνηση, ο κ. Τζανακόπουλος εξήγησε ότι δεν υπάρχει ούτε νομικός, ούτε θεσμικός λόγος για αυξημένη πλειοψηφία, η κυβέρνηση μετρά 153 βουλευτές.

Πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό που εννοούσε ο κ. Σκουρλέτης, είναι πως επειδή θα είναι πολύ καλή η συμφωνία, θα πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα η ΝΔ, για να μη γίνει όπως έγινε με το επίδομα στους συνταξιούχους, που δεν υπερψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις φορολογικές ελαφρύνσεις των βουλευτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως με τις τελευταίες ρυθμίσεις οι βουλευτές έχουν υποστεί σημαντικές επιβαρύνσεις και πολύ σύντομα - βάσει των αποφάσεων του πρωθυπουργού- το φορολογικό καθεστώς τους θα εξισωθεί με αυτό των υπόλοιπων πολιτών.

«Η οικονομία δεν μπορεί να ορθοποδήσει. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις πάνε από το κακό στο χειρότερο, γιατί η κυβέρνηση, την όποια προσαρμογή, τη στηρίζει σε φόρους, την ίδια ώρα που ξορκίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε στο ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

«Η οικονομία καταρρέει πάλι ό,τι προσπαθούμε να χτίσουμε γκρεμίζεται» προειδοποίησε μέσω του σταθμού μας ο Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως ανέφερε, η καθυστέρηση της αξιολόγησης έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: skai.gr - Νίκος Υποφάντης