Κλείσιμο

Μητσοτάκης:4ο πρόγραμμα διάσωσης οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις μετά το 2018

«Το πιθανότερο είναι ότι θα χάσουμε την ημερομηνία της 20ης Μαρτίου για το κλείσιμο της αξιολόγηση εκτίμησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε σήμερα με τους πρέσβεις των 28 χώρων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι δημιουργεί προβληματισμό το γεγονός ότι οι πιστωτές ζητούν μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος, ενώ έθεσε και το θέμα των υψηλών πλεονασμάτων.

«Στο μυαλό μας, οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις μετά το 2018 αποτελούν τέταρτο πρόγραμμα διάσωσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης και την αδυναμία της να υλοποιήσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Τόνισε ταυτόχρονα, όμως, ότι σημαντικό μερίδιο ευθύνης αναλογεί και στους πιστωτές της Ελλάδας, οι οποίοι συχνά προβάλλουν υπερβολικές απαιτήσεις.

Αναφερόμενος στις τούρκικες προσκλήσεις στο Αιγαίο εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο τονίζοντας ωστόσο ότι "η Ελλάδα να αντιδράσει με τρόπο νηφάλιο και αυστηρό και να μην παρασυρθεί από τις τουρκικές προκλήσεις».
Πηγή: skai.gr