Μητσοτάκης: Η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει τη ΝΔ, δεν είναι ώρα για απάτες

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταδεικνύουν ότι η οικονομία υπέστη βαρύ πλήγμα το τελευταίο τρίμηνο του 2016, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ηλεκτρικών Συσκευών, σε ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν όσα υποστηρίζει επί μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή την «καταστροφική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι ώρα για αυταπάτες, αλλά κυρίως [δεν είναι ώρα] για απάτες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σχολίασε με ειρωνεία τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει στα υψηλότερα επίπεδα ανάπτυξης στην ευρωζώνη – δήλωση που έγινε λίγη ώρα πριν δημοσιευτούν τα νέα στατιστικά δεδομένα.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός έβγαζε διαγγέλματα τα στοιχεία τον διαψεύδουν», είπε.

Επισήμανε πως οι προειδοποιήσεις της ΝΔ για τις απειλές που αντιμετωπίζει η οικονομία λόγω των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση δεν ήταν καταστροφολογία, αλλά μία «ακριβής αποτύπωση» της αγοράς, όπως τη βιώνουν και οι έμποροι.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πάντως ότι μερίδιο της ευθύνης για την επιστροφή σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέρνουν και οι θεσμοί, καθώς αποδέχτηκαν την πολιτική υπερφορολόγησης που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους.

Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης είχε σύσκεψη με τους τομεάρχες του κόμματός του, όπου αποσαφήνισε εκ νέου πως δεν θα ψηφίσει τα δημοσιονομικά μέτρα και αντίμετρα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους πιστωτές.

Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι έχει τορπιλίσει κάθε διακομματική συναίνεση.
Πηγή: skai.gr