Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πρώτη που θα νικήσει το λαϊκισμό

Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που εξέλεξε στην εξουσία ένα «πραγματικά λαϊκίστικο κίνημα» που στηρίχτηκε σε «ψέματα και ανέφικτες υποσχέσεις», όμως αντίστοιχα μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα όπου ο λαϊκισμός θα υποστεί «μεγάλη εκλογική ήττα».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε χαιρετισμό του στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Δίνοντας έμφαση στην εσωτερική κρίση εμπιστοσύνης και αμφισβήτησης που ταλανίζει τη χώρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι δυνάμεις του λαϊκισμού δεν είναι πραγματικά ικανές να διαχειριστούν τα προβλήματα της πραγματικής ζωής, αλλά αντίθετα διαβρώνουν σταδιακά τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Υπογράμμισε πως «η εμπιστοσύνη μπορεί να αποκατασταθεί μόνο αν μιλάμε με τη γλώσσα της αλήθειας» επιστρατεύοντας την αλήθεια και λογικά επιχειρήματα ως απάντηση στον κόσμο της πολιτικής της «μετα-αλήθειας».

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε αιχμηρά πως δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει κανέναν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι ήταν τον Ιανουάριο του 2015, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αντί να ορθώνει τη χώρα στα πόδια της διαπραγματεύεται νέα μέτρα που θα πλήξουν την οικονομία.

«Αντί να έχει την ιδιοκτησία ενός συνεκτικού αναπτυξιακού σχεδίου που θα δημιουργεί δουλειές και θα επιτρέπει στη χώρα να σταθεί στα πόδια της, διαπραγματεύεται με τους πιστωτές μας περαιτέρω υφεσιακά μέτρα», είπε.

Σημείωσε ότι η στρατηγική της Αθήνας απλά κλοτσάει «το τενεκεδάκι παρακάτω», ενώ στην πραγματικότητα η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση που θα αναλαμβάνει την ιδιοκτησία και την ευθύνη για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.
Πηγή: skai.gr