Μοσκοβισί: Υπάρχει βούληση για εξεύρεση λύσης

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα νομισματικής πολιτικής, Πιερ Μοσκοβισί, εξερχόμενος του υπουργείου.

Ο ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μία ισχυρή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωζώνης, ενώ αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η πρόοδος θα συνεχιστεί.

Παρότρυνε μάλιστα τη χώρα μας να συνεχίσει τις προσπάθειες και να προχωρήσει με τις μεταρρυθμίσεις.

«Υπάρχει βούληση για μία λύση. Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο κ. Μοσκοβισί προσερχόμενος στο υπουργείο δήλωσε πως η 20η Φεβρουαρίου μπορεί να είναι μία καλή στιγμή για την Ελλάδα.

«Είμαστε πιο κοντά σε κάποιες συζητήσεις, αλλά υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά να κάνουμε», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, επικοινωνία μεταξύ του κοινοτικού επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί και του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ με αντικείμενο το ελληνικό ζήτημα, υπήρξε χθες το βράδυ σύμφωνα με κοινοτικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ φέρεται να μετέφερε στον Ευρωπαίο επίτροπο ότι το «παράθυρο» της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχει χαθεί.

Ο Πιερ Μοσκοβισί επισκέπτεται το Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί στη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο ευρωπαίος επίτροπος δημοσιεύει φωτογραφία από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και αναφέρει ότι: «Οι Έλληνες πρέπει να δουν ένα φως στην άκρη του τούνελ της λιτότητας. Είμαι αισιόδοξος»  




Ο κος Μοσκοβισί, πρόκειται να ανακηρυχθεί το μεσημέρι επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πολιτική χαρακτήρισε τη επίσκεψη του στην Αθήνα, η εκπρόσωπός του Ανίκα Μπράιτχαρτ, σημειώνοντας ότι δεν συνδέεται με την επιστροφή των θεσμών.
Πηγή: skai.gr