ΝΔ: Τεχνική, πιο δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα η αυριανή συνάντηση με Σόιμπλε

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας από το Βερολίνο όπου βρίσκεται ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρουν πως η αυριανή συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε αναμένεται να είναι «τεχνική, πιο δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα».

«Τεχνική, πιο δύσκολη αλλά και ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε την συνάντηση που θα έχει αύριο στις 12 και μισή το μεσημέρι ώρα Ελλάδας με τον Βόλφκγκανγκ Σόιμπλε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες στον πρόεδρο της ΝΔ ανέφεραν ότι δεν υπήρξαν συστάσεις ούτε πιέσεις για να ψηφίσει η ΝΔ τυχόν μέτρα που θα ζητηθούν από την κυβέρνηση για να κλείσει η αξιολόγηση.

Πήγες από τη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με χριστιανοδημοκράτες βουλευτές ανέφεραν ότι η κατάσταση στο γερμανικό κοινοβούλιο δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα και σημείωναν ότι υπάρχει μεγάλη κόπωση των βουλευτών.

«Υπάρχουν πολλές φωνές που λένε να βγει η Ελλάδα από το ευρώ γι' αυτό και το κεντρικό μήνυμα του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι λέμε ξεκάθαρα όχι στη δραχμή και παραμένουμε στον πυρήνα της ευρωζώνης», επισήμαναν οι ίδιες πηγές.

Όσον αφορά στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι επιμένουν στο αίτημα, «σαφώς θα είναι καλό για τη χώρα να οδηγηθούμε σε εκλογές».

Από το περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη σημείωναν ότι αν η κατάσταση στη χώρα μετά την 20η Φεβρουαρίου παραμείνει η ίδια με την αξιολόγηση να «σέρνεται» η ΝΔ έχει υποχρέωση να γίνει πιο αυστηρή στην κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση.
Πηγή: skai.gr