Ντάισελμπλουμ: Με το ΔΝΤ εκτός Ελλάδας, η Ολλανδία εκτός βοήθειας

«Εάν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, τότε και η Ολλανδία δεν θα διατηρήσει τη συμμετοχή της σε αυτό» διεμήνυσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας.

«Η απόφαση της πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο είναι ιδιαίτερα σαφής: Αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει, ή αποσύρει τη συμμετοχή του, η (Ολλανδική οικονομική) βοήθεια θα τερματιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας μάλιστα ότι «το ίδιο ισχύει και για το Γερμανικό κοινοβούλιο».

Καταλυτική για την Ελλάδα θα είναι η παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ στη διαμάχη της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ για το ελληνικό ζήτημα σχολιάζει στο μεταξύ ο Ντάνιελ Γκρος, διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής (CEPS).

«Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι νομίζει το ΔΝΤ» επέμεινε πάντως την Τρίτη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στον απόηχο της συνεδρίασης του Ταμείου όπου παρουσιάστηκε η έκθεση για την Ελλάδα. «Έμεινα έκπληκτος από τη σκληρότητα της έκθεσης του ΔΝΤ» ανέφερε δε ο Ολλανδός πολιτικός. 

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται περαιτέρω δημοσιονομική λιτότητα πέρα από τα μέτρα που έχουν ήδη νομοθετηθεί, όμως πρέπει να αλλάξει το αντιαναπτυξιακό μείγμα εφαρμοζόμενων πολιτικών, εκτιμά πάντως το Ταμείο στην αναλυτική έκθεσή του για τη χώρα μας.

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα φύγει, εκούσια, από το ευρώ προχώρησε πάντως ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ Τεντ Μάλοχ, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Ιστορίες και τον Αλέξη Παπαχελά. 




Πηγή: skai.gr