ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να καλύψει τα ψέματα για τη Rothschild

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την υπό κατάρτιση σύμβαση με την τράπεζα Rothschild δεν εξηγούν με κανέναν τρόπο τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, σχολιάζει αιχμηρά η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ταξίδι του πρωθυπουργού.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνει πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στην πράξη ομολόγησε πως όταν ο πρωθυπουργός πήγε στο Παρίσι δεν υπήρχε καμία σύμβαση ανάμεσα στην επενδυτική τράπεζα και τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους.

Τονίζει δε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είπε τίποτα που να δικαιολογεί τη μυστικότητα του ταξιδιού, γιατί χρησιμοποιήθηκε το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και γιατί ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε μόνος του με στελέχη της Rothschild, χωρίς να συνοδεύεται από μέλη του οικονομικού επιτελείου.

«Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας συλλαμβάνεται να κάνει κρυφές ιδιωτικές συναντήσεις και να ψεύδεται δημοσίως», σημειώνει αιχμηρά η ΝΔ.

Τέλος, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρεται στη σιωπή που τηρούν ακόμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος, ο οποίος παλαιότερα είχε επιτεθεί στην Rothschild.
Πηγή: skai.gr