Έσταξαν «φαρμάκι» Τόσκας και Παναγούλης στη Βουλή

Έσταξαν «φαρμάκι» Στάθης Παναγούλης και Νίκος Τόσκας όντας πια στο αντίθετο «μετερίζι» και με αφορμή τη φουλ επίθεση που εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος πια βουλευτής εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αφορμή αρχικά στάθηκε η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κου Παναγούλη για την εκτεταμένη ρίψη χημικών που είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο από την αστυνομία σε πορεία συνταξιούχων και του ΠΑΜΕ όταν επιχείρησαν να μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον ανεξάρτητο βουλευτή να αποδίδει σκωπτικά στον Νίκο Τόσκα τον χαρακτηρισμό «Υπουργός Προστασίας της Ηρώδου του Αττικού», σχολιάζοντας παράλληλα με καυστικό τρόπο «Γιατί εξαπολύετε τόσο εύκολα δακρυγόνα; Μήπως επειδή τόσα χρόνια στο στρατό δεν συμμετείχατε ποτέ σε διαδηλώσεις;».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής όμως δεν αρκέστηκε στις επικρίσεις επί του έργου του κ. Τόσκα και προσωποποιώντας ακόμη περισσότερα την επίθεσή του, κατηγόρησε τον υπουργό ότι «πλαστογραφεί την ηρωική περίοδο της δικτατορίας» αυτοαποκαλούμενος όπως υποστήριξε «αντιστασιακός».

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε να διανέμετε ένα βιογραφικό στο οποίο υποστηρίζετε ότι είστε αντιστασιακός ενώ μπήκατε στη στρατιωτική σχολή μόλις το 1971», σημείωσε ο Στάθης Παναγούλης.

Με απαξιωτικό ύφος και φανερό εκνευρισμό απάντησε στα «πικρόχολα» σχόλια του πρώην «συντρόφου» του αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποφεύγοντας να ανεβάσει περαιτέρω τους τόνους, αλλά «καρφώνοντας» με το γάντι τον βουλευτή.

«Δεν θα απαντήσω στις συκοφαντίες, τα ψέματα και τις προσβολές του κου Παναγούλη. Είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα την πατρίδα μου 35 χρόνια κυρίως σε ακριτικές περιοχές και υπηρέτησα και τη Δημοκρατία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας και κατέληξε «ο καθένας κρίνεται. Γιατί εγώ δεν ήμουν 35 χρόνια πολιτικάντης...».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά