Καμμένος: Η Τουρκία να απευθυνθεί στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ για το προσφυγικό

Η Τουρκία θα πρέπει να απευθυνθεί πρώτα στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ όταν απειλεί την Ελλάδα εντός η εκτός εισαγωγικών για την κατάργηση τη συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας έτσι στις απειλές Ερντογάν ότι η Τουρκία επανεξετάζει τη συμφωνία για το προσφυγικό με την Ελλάδα.

Τόνισε πως η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι στις δημοκρατικές χώρες που θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν έχει και δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση.

«Δεν μπορεί την ώρα που αιτείται την ένταξη στην ΕΕ να επαναφέρει, τη θανατική ποινή, να κατηγορεί αξιωματικούς ότι εμπλέκονται στο πραξικόπημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Σχετικά με την προκλητική συμπεριφορά στο Αιγαίο ο κ. Καμμένος ανέφερε πως η Τουρκία έχει εκτεθεί διεθνώς.

«Οι συμμαχικές δυνάμεις στο Αιγαίο έχουν γίνει μάρτυρες της παράνομης συμπεριφοράς της, των παραβάσεων και των υπερπτήσεων και χώρες που έπαιρναν τη θέση της Τουρκίας όπως η Ολλανδία έχουν πλέον ιδία πείρα» σημείωσε.

Για την οικονομία, ο υπουργός υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης ,αναφέροντας πως εφαρμόστηκαν επιτυχώς τα μέτρα που συμφωνήθηκαν το 2015 και παράλληλα κατηγόρησε τον Σόιμπλε ότι για πολιτικούς και προεκλογικούς σκοπούς δεν δέχεται να εφαρμόσει αυτά τα οποία συμφώνησε ο ίδιος.

Έχουμε δυο δανειστές που διαφωνούν, όπως δυο γιατροί πάνω από έναν ασθενή, είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα πως ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα «και εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου στις 3,5 χιλιάδες».

Μέτρα από τώρα για μετά το 2019 είναι παράλογα είπε και αντίθετα στο Ευρωπαϊκό δίκαιο.
Κάλεσε τέλος τη ΝΔ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση.

Πηγή: skai.gr