Χρυσόγονος: Να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση

Την ανάγκη να κλείσει η διαπραγμάτευση το συντομότερο δυνατό, αν είναι δυνατόν και το Φεβρουάριο, εξέφρασε ο Κώστας Χρυσόγονος, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση πλήττεται η οικονομία, αλλά θα αλλάξουν προς το χειρότερο και οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε την αξιολόγηση «σύνθετο και δύσκολο παζλ» με τους δανειστές να έχουν τα δικά τους εσωτερικά θέματα.

«Πρέπει να βρεθεί λύση, ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος, το καλοκαίρι έχουμε υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου που δεν είναι δυνατόν να καταβληθούν εξ ιδίων μέσων» επισήμανε ο Κώστας Χρυσόγονος.

«Ευκταίο να κλείσει εντός του Φεβρουαρίου η αξιολόγηση δεν μας ωφελεί η περαιτέρω καθυστέρηση και να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων σε βάρος μας» σημείωσε.

Όσον αφορά το ΔΝΤ, το αποκάλεσε κακό δανειστή με προβλέψεις που διαψεύδονται διαρκώς. «Το πόρισμα για τα εργασιακά πρέπει να γίνει σεβαστό, αλλιώς γιατί έγινε;» διερωτήθηκε ο Κώστας Χρυσόγονος.

Ο κ. Χρυσόγονος άφησε αιχμές και για τον επίσης ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος του άσκησε κριτική για τις δηλώσεις του στον σταθμό μας ότι έχει να δει τον πρωθυπουργό δύο χρόνια, αναφέροντας ότι «δεν έχω δώσει σε κανέναν να μιλάει εξ ονόματός μου στα ΜΜΕ δεν δήλωσα μετανιωμένος… Ρωτήθηκα επί πραγματικών γεγονότων και απήντησα επί πραγματικών γεγονότων». Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης ξεκαθάρισε.
Πηγή: skai.gr