ΝΔ: Εμπαιγμός με τα ισοδύναμα για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Για εμπαιγμό των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σχετικά με τα ισοδύναμα μέτρα για τη μη εφαρμογή του παγώματος των μισθολογικών ωριμάνσεων και προσαγωγών, κατηγορούν την κυβέρνηση 28 βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Άδωνη Γεωργιάδη.

Με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας, οι "γαλάζιοι" βουλευτές, επιτίθενται στην κυβέρνηση για μη τήρηση των δεσμεύσεων της, κατηγορώντας την πως παρά τις υποσχέσεις της εξακολουθεί να τηρεί "σιγή ασυρμάτου" για το τι μέλλει γενέσθαι.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν ενημέρωση σχετικά με το εάν θα προχωρήσει, έστω και εκπρόθεσμα, η εύρεση των εν λόγω ισοδύναμων ώστε να μην ισχύσει το "πάγωμα" από 1ης Ιανουαρίου 2017 και ποτέ σκοπεύουν να τα ανακοινώσουν.

Στην ερώτηση τους οι 28 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζουν τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του Πάνου Καμμένου ότι έχει ήδη εντοπίσει τα κατάλληλα ισοδύναμα, καθώς και ότι βάσει του νόμου το "πάγωμα" που προβλέπεται από 1/1/2017 έως 31/12/2018 δεν θα ίσχυε μόνο εάν τα εμπλεκόμενα υπουργεία προσδιόρισαν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 δημοσιονομικές παρεμβάσεις ισοδύναμης καθαρής εξοικονόμησης δαπανών μόνιμου χαρακτήρα, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχει όπως τονίζουν συμβεί.

Σημειώνουν δε ότι η κυβέρνηση δεν έχει συμμορφωθεί ούτε στην απόφαση του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας στα επίπεδα του 2012.

"Τελικά αποδείχτηκαν έωλες οι κατηγορίες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας προς την αξιωματική αντιπολίτευση περί δήθεν μικροπολιτικών παιχνιδιών στην πλάτη των στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α", αναφέρουν στην ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά