ΝΔ: Επιτακτική ανάγκη αφύπνισης της κυβέρνησης για τον Σώρρα

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα απευθύνει η Νέας Δημοκρατία, σημειώνοντας ότι η ίδια έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, τόσο για τις γραφικές όσο και για τις επικίνδυνες πτυχές του.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα του Αρτέμη Σώρρα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας» προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της η ΝΔ .

«Η υπόθεση του Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία» προσθέτει η ΝΔ.

«Ο Αρτέμης Σώρρας πούλησε τη διαστημική τεχνολογία του Θεού Απόλλωνα στον Ομπάμα, πήρε 3 τρισεκ. δολάρια, αλλά μαζεύει 20, 30 και 60 ευρώ από τον κόσμο για να κάνουν αίτηση (σ.σ ζητούν συμψηφισμό των οφειλών τους με ομόλογα του Aρτέμη Σώρρα). Ο Γκέιτς δεν έχει ούτε 80 δισεκ. ευρώ» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την επίμαχη υπόθεση.

Τα στοιχεία για τα περίφημα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα ζήτησε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στον απόηχο του δημοσιεύματος του Liberal.gr ότι ο εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του τέως διοικητή του ΟΑΕΕ, Δημήτρη Τσακίρη, επειδή αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό οφειλών τους με τα περιβόητα ομόλογα.

Πηγή: skai.gr