Η Γεννηματά ζητά πρωτοβουλίες από τον Βούτση για «συκοφαντικό» δημοσίευμα

Επιστολή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με την οποία τον καλεί να συμβάλει στη διερεύνηση της «σκευωρίας», όπως τη χαρακτηρίζει, σε βάρος της που αποτελεί και πλήγμα στη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Να αναλάβει πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στη διερεύνηση για την αποκάλυψη της «σκευωρίας» και των «σκευωρών», καλεί με επιστολή της τον Πρόεδρο της Βουλής, η Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στο πρόσφατο δημοσίευμα του «Documento», το οποίο υποστήριζε ότι οι εισαγγελικές αρχές ελέγχουν την ίδια και την οικογένειά της στην έρευνα που διεξάγουν για πολιτική διαφθορά που μπορεί να στοιχειοθετήσει η λίστα Μπόργιανς.

«Η επίθεση που σημειώθηκε εις βάρος μου, με το δημοσίευμα, στην πραγματικότητα αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα στη λειτουργία της ίδιας της Δημοκρατίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως έχει ήδη διαψεύσει κατηγορηματικά το δημοσίευμα και δηλώνοντας ότι δεν έχει απολύτως κανένα κρυφό περιουσιακό στοιχείο ή εισόδημα .

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνει με νόημα ότι οι συγκεκριμένοι δημοσιογραφικοί κύκλοι, τους οποίους η ίδια αποκαλεί «άθλιους», ενεργούν «σε πλήρη συντονισμό με υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη» και είναι όπως σημειώνει «οι ίδιοι άνθρωποι που επιχείρησαν με τις γνωστές μεθοδεύσεις να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια και τώρα, ως εκδότες πλέον, δίνουν κάθε Κυριακή του δικό τους “ρεσιτάλ λάσπης”».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού αναφέρεται στην άρνηση της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας να διερευνήσει το θέμα μέσω της κλήσης εκπροσώπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και υπογραμμίζει ότι το επίμαχο δημοσίευμα «δεν περιορίζεται μόνο σε έντεχνη και βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς της» αλλά θέτουν και γενικότερα ζητήματα λειτουργίας των θεσμών, καλεί τον Νίκο Βούτση να αναλάβει ο ίδιος δράση.

«Σας καλώ να αναλάβετε εσείς τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, μην επιτρέποντας να αιωρείται αυτή η άθλια συκοφαντία. Προσδοκώ στη θεσμική σας υποστήριξη για την αντιμετώπιση αυτού του νοσηρού και επικίνδυνου για τους δημοκρατικούς θεσμούς φαινομένου», καταλήγει η επιστολή της.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά