Σαμαράς: Ο Ερντογάν βρίσκει και τα κάνει - Λεβέντης: Θα έκοβα 200€ από τις συντάξεις για εξοπλιστικά

«Όντως, ο Ερντογάν απειλεί! Αλλά δεν με ανησυχούν τόσο οι απειλές του Ερντογάν, όσο ότι «βρίσκει και τα κάνει»! δηλώνει στην εφημερίδα Βραδυνή ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνει ότι δεν είναι μόνο ο Ερντογάν. Και ο Ράμα, αρχίζει να «προκαλεί» από την πλευρά του.

Ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει μάλιστα την ανησυχία του ότι η Ελλάδα αποδυναμώνεται και αυτό είναι που αποθρασύνει την προκλητικότητα «ανήσυχων» γειτόνων. 

«Αυτά δεν θα υπήρχαν, αν η Ελλάδα ενίσχυε τη θέση της διεθνώς. Και δεν υπήρχαν όσο η Ελλάδα ενίσχυε τη θέση της διεθνώς», πρόσθεσε.

Έχει στρατιωτική ισχύ ο Ερντογάν, δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο Βασίλης Λεβέντης και τόνισε πως ο ίδιος θα έκανε παραγγελία αεροσκαφών. 

Όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, θα έκοβε και άλλα 200 ευρώ από τις συντάξεις για να εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις». 

Δήλωσε μάλιστα ότι «για την Ένωση Κεντρώων το υπέρτατο είναι ο εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί εδώ υπάρχει ισορροπία του τρόμου και η Τουρκιά απειλεί εκ του ασφαλούς.

«Ο κ. Καμμένος θα μπορούσε να πάει στον Πρωθυπουργό και να πει χρειάζεται ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ. Ας πεινάμε, χρειαζόμαστε 30 αεροπλάνα πέμπτης γενιάς. Αυτή είναι η απάντηση στον Τούρκο» σημείωσε ο κ. Λεβέντης.


Ασκήσεις στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έχουν προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας αλλά και της Τουρκίας, στη σκιά των προκλητικών δηλώσεων και κινήσεων της τουρκικής ηγεσίας.

Ελλάδα και Αίγυπτος ενώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους σε κοινή αεροναυτική άσκηση που πρόκειται να διεξαχθεί στην θαλάσσια περιοχή του νοτίου/νοτιοανατολικού Αιγαίου και Κρητικού πελάγους, από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Το Σάββατο η Τουρκία είχε δεσμεύσει περιοχές στο Καστελόριζο για ναυτική άσκηση, ενώ την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έχει προγραμματίσει άσκηση με πραγματικά πυρά σε διεθνή ύδατα μεν, αλλά σε απόσταση μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο.

Τη Δευτέρα, στο Καστελόριζο θα βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με βουλευτές που μετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.


Πηγή: skai.gr