Μαξίμου: Οι ανησυχίες Μητσοτάκη θα επιβεβαιωθούν, η αξιολόγηση θα κλείσει

«Οι ανησυχίες Μητσοτάκη θα επιβεβαιωθούν, η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα» απάντησε ειρωνικά το Μαξίμου στα πυρά που εξαπέλυσε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης
σήμερα, για άλλη μια φορά μίλησε σαν να μην θυμάται πια - γιατί ίσως δεν θέλει να θυμάται - την συμφωνία που υπέγραψε και υλοποίησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην οποία συμμετείχε και την οποία εξακολουθεί να υπερασπίζεται» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

«Όσο για τις ανησυχίες του σε σχέση με την β' αξιολόγηση, τον διαβεβαιώνουμε ότι θα επιβεβαιωθούν. Η β' αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα και με αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων που τόσο ο κ. Μητσοτάκης αποστρέφεται», πρόσθεσαν οι κυβερνητικές πηγές.

Τη βαθιά ανησυχία του για την έκβαση της δεύτερης αξιολόγησης, την οποία χαρακτήρισε αβέβαιη, εξέφρασε μιλώντας στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι οι καθυστερήσεις επιφέρουν επώδυνα μέτρα.

«Δεκατέσσερις μήνες διήρκεσε η πρώτη αξιολόγηση και μας προέκυψαν τελικά πρόσθετα φορολογικά μέτρα, ο δημοσιονομικός κόφτης και το Υπερταμείο. Και κάθε αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας στην οικονομία και θα καθυστερήσει και άλλο την απαραίτητη ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε «πολιτική συμφωνία» - για το σύνολο των ζητημάτων της β’ αξιολόγησης - παρέπεμψε πάντως νωρίτερα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με υψηλόβαθμους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στις Βρυξέλλες.

Πηγή: skai.gr