Τζανακόπουλος: Θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο στις καταγγελίες για «κοριούς»

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Νωρίτερα, ο Περισσός άφησε υπαινιγμούς για υποκλοπές στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος. Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της ΝΔ είναι εξαιρετικά σοβαρές τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνησή τους. Ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης» επισήμανε,

Οι καταγγελίες


Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ επισήμανε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται επανειλημμένες οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του κόμματος, που αφορούν συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. «Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο "κέντρο"» προσθέτει.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ερευνήσει σε βάθος αυτό το ζήτημα, να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων» αναφέρει το κόμμα, προσθέτοντας ότι έχει ενημερώσει τους κ. Βούτση και Παππά καθώς και τους υπεύθυνους των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Παφίλης επικοινώνησε σήμερα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγα για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις των τηλεφωνικών κέντρων των κομμάτων ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ποτάμι». Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ζαμπίρα, καθώς και με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα, ώστε να διερευνηθούν οι σοβαρές αυτές καταγγελίες και να μην υπάρχει καμία υπόνοια ως προς την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών» απάντησε η Κουμουνδούρου.

Πηγή: skai.gr