Μαξίμου: Δεν αλλάζει η σημασία της Ελλάδας για τις ΗΠΑ - Αιχμές για δημοσκοπήσεις

«Η σημασία που αποδίδουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα (εξωτερική πολιτική, χρέος) δεν αλλάζει» τονίζουν κυβερνητικές πηγές στον απόηχο της ανάδειξης του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία στις αμερικανικές εκλογές και τη φημολογία για προβληματισμό της Αθήνας από την εξέλιξη αυτή. O νεοεκλεγείς πρόεδρος είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ «έχουν καμία δουλειά» να ασχολούνται με την Ελλάδα. 

«Φυσικά θα υπάρξουν αλλαγές στο εσωτερικό των ΗΠΑ και στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα» διευκρινίζουν πάντως στο Μαξίμου.

Οι κυβερνητικές πηγές επιμένουν επίσης, ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα παραμένει μεγάλης σημασίας – παρά την ήττα των Δημοκρατικών – με δεδομένο το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων και με δεδομένο ότι κομβική ημερομηνία είναι η 5 Δεκεμβρίου (οπότε συνεδριάζει εκ νέου το Eurogroup).

«Ήμασταν
προετοιμασμένοι και για τα δύο ενδεχόμενα με δεδομένες τις πρόσφατες αποτυχίες των δημοσκοπικών εταιρειών στις μεγάλες εκλογικές μάχες» τονίζουν δε οι κυβερνητικοί κύκλοι, αφήνοντας αιχμές για τις δημοσκοπήσεις μετά την αναπάντεχη νίκη του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Πάντως το Μαξίμου εκφράζει «προβληματισμό στα ζητήματα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των μειονοτήτων στις ΗΠΑ».


Πηγή: skai.gr