Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς

Για υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη στάση που τηρεί όσον αφορά την αδειοδότηση των καναλιών και τη συγκρότηση ΕΣΡ. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για πρόωρες εκλογές.,

«Εξήγησα εκτενώς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας, και επανέλαβα τους εντονότατους προβληματισμούς μου για υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Δήλωσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι οι εκλογές είναι η μόνη λύση για να βγει η χώρα το συντομότερο δυνατόν από την πολιτική παρακμή.

«Ο πρόεδρος της ΝΔ λέει δημοκρατικό πραξικόπημα την αποκατάσταση της νομιμότητας» σχολίασε μέσω του ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στο μεταξύ, απόλυτες αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, με πλήρη κατάργηση του νόμου Παππά, δίνει η πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔΖήτημα ασυμβίβαστου για τον Βύρων Πολύδωρα θα θέσει επίσης  σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση, με την έναρξη της Διάσκεψης των Προέδρων, σε μια προσπάθεια να ματαιωθεί η επικείμενη ψηφοφορία.

Μιλώντας πάντως στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος κατηγόρησε για υποκρισία τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι στο νόμο του 2007 ο αρμόδιος υπουργός μπορούσε να αδειοδοτήσει κανάλια, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ.

Σήμερα (Δευτέρα) κατατίθεται στη Βουλή η αναστολή της διάταξης που αφορά τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ στη γενική γραμματεία, υπογράμμισε στο μεταξύ υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real Fm. Τόνισε ότι εάν τελικά σήμερα αποφασιστεί η συγκρότηση του ΕΣΡ, ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει από το Εθνικό Συμβούλιο.

Ο Νίκος Παππάς ερωτηθείς για την πρόταση Πολύδωρα και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν κυρίως από τη ΝΔ, υπενθύμισε ότι ο Βύρων Πολύδωρας ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, το οποίο μάλιστα είχε πολλές φορές βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας ακόμα και αυτό το πρόσωπο η ΝΔ βρήκε τον τρόπο να το επικρίνει. 
Πηγή: skai.gr